7000 TL bütçeyle ev sunucusu için mini bilgisayar tavsiyesi

masalyaresi

Yeni Üye
Evde küçük bir sunucu oluşturmayı planlıyorum. Proxmox ile çeşitli sanal makineleri çalıştırmayı hedefliyorum. Eski bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum ancak artık daha küçük ve verimli bir sisteme ihtiyacım var. Uzaktan erişim için Tailscale ve kendi alan adlarımı yönetmeyi planlıyorum.

Üç farklı model arasında karar vermekte zorlanıyorum. Beelink Mini S12 Pro, Beelink Mini S13 ve GmTec G3 modellerini değerlendiriyorum.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Hangisini seçmeliyim?

Beelink Mini S13'ün daha yeni ve güçlü bir işlemciye sahip olduğunu göz önünde bulundurmanızı öneririm. Proxmox ve sanal makineler için yeterli performans sunacaktır. Ram miktarına ve depolama seçeneğine dikkat etmenizi tavsiye ederim. GmTec G3'ün teknik özelliklerini de detaylı inceleyin, fiyat performans açısından iyi bir seçenek olabilir. Beelink Mini S12 Pro ise biraz daha eski bir model. İhtiyaç duyduğunuz performansı karşılayıp karşılamadığını kontrol etmeniz faydalı olur. Seçiminizi yapmadan önce her üç modelin teknik özelliklerini karşılaştırarak karar vermeniz daha doğru olur. Başarılar dilerim 👍

Geri