802.11ac 2.4 GHz ve 6 GHz USB Kablosuz Adaptör 6 GHz'i Bazen Görmüyor

SunucuKatili

Yeni Üye
Bir 802.11ac 2.4 GHz ve 6 GHz USB Wi-Fi adaptörü kullanıyorum. İnternet bağlantım 120 Mbit hızında ve DOCSIS tabanlı bir modemden geliyor. 6 GHz ağımı bazen algılayamıyor. Her türlü ayarı denedim, ama bir sonuç alamadım.

Tek çözüm, modemimde 6 GHz bandı ayarlarını değiştirmek oldu. Bant genişliğini değiştirdikten sonra kablosuz bağlantıyı devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirince 6 GHz'i görüyor ve bağlanabiliyorum. Bazen bilgisayarı açtığımda hemen 6 GHz'e bağlanabiliyorum, ama bu durum nadir.

Genellikle sadece 2.4 GHz ağını görüyorum. Yukarıda bahsettiğim işlemi uygulayınca 6 GHz'i algılıyor ve bağlantı kuruluyor. Mesela, dün 60 MHz olarak ayarladım ve 6 GHz'i gördü. Ama bugün bilgisayarı açtığımda yine 6 GHz'i görmüyor. Tekrar modem arayüzüne girip 90 MHz'e ayarlayacağım. Sonra kablosuz bağlantıyı kapatıp açacağım ve 6 GHz'e bağlanacağım.

Ertesi gün tekrar 60 MHz'e döndürmem gerekecek. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Adaptörün gelişmiş ayarlarına baktım. Yeni, daha iyi bir kablosuz adaptör almalımıyım, yoksa gözden kaçırdığım bir ayar mı var? Hemen 6 GHz'e bağlanabilmek istiyorum.

Geri