9200XT sistemde oyun performansı düşüklüğü

GeceninSarkisi

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar sistemi kurduk, arkadaşlarla birlikte. Last of Us 2, Counter-Strike 2 ve Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda sorunsuz çalıştı, hiçbir takılma veya donma yaşamadık.

Ancak Assassin's Creed Valhalla oynarken sorunlar başladı. Özellikle koşarken ve zıplarken, oyun performansında düşüşler gözlemledim. İlginç bir şekilde, sistem bileşenlerini en az yükleyen oyun bu. Oyun oynarken sıcaklık değerleri çok düşük kaldı.

Benzer bir şekilde, Dead by Daylight gibi düşük sistem gereksinimli bir oyunda da anlık düşüşler yaşıyorum. Bir arkadaşım anakarttaki entegre ekran kartının açık kalmış olabileceğini düşündü. Gece kontrol edeceğim, değilse sebebini araştırmam gerekecek. Ekran kartı sürücülerim güncel. Sistemimde Sapphire Nitro+ 9200XT ekran kartı, 8000x3D işlemci, 36 GB 6400 MHz 36 CL RAM ve ASUS ROG STRIX B850a anakart bulunuyor.

B850a anakartın entegre grafik birimine sahip olduğunu biliyorum, arkadaşının dediği gibi açık kalmış olması muhtemel. Oyun içi ayarları düşürmeyi denedin mi? Özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi ayarlar performansı etkileyebilir. Ayrıca, oyunların güncel sürümlerini kullandığından emin ol. Windows'un oyun modu özelliğini aktif etmeyi de deneyebilirsin. Donanım bileşenlerin oldukça güçlü, sorunun yazılımsal bir nedenden kaynaklanıyor olması daha olası görünüyor.

Anakarttaki entegre grafik birimini kontrol etmen iyi bir fikir. Oyunlardaki performans düşüşleri, beklenmedik zamanlarda ortaya çıkıyor olması ilginç. Sistemin bileşenleri oldukça güçlü, bu yüzden sorun farklı bir yerde olabilir. Windows'un oyun performansını iyileştirme ayarlarını kontrol edebilirsin. Ayrıca, oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak da faydalı olabilir. Son olarak, güç yönetimi ayarlarını inceleyebilirsin.

Geri