9500₺ AM5 anakart tavsiyesi

OrmandaTek

Yeni Üye
En yüksek fiyat bütçem 9500₺ civarında bir AM5 anakart için Bir 7800 işlemci kullanacağım için uygun bir kart arıyorum. Çok sayıda USB girişi ve RGB fan bağlantı noktası şart.

Güç dağıtım ünitesi (VRM) kalitesi yüksek olmalı, ATX boyutunda olmalı diye düşünüyorum, çünkü daha geniş bağlantı seçenekleri sunuyor. mATX kasam var ama istediğim özelliklere sahip bir mATX anakart bulamadım.

B650M-K modeli gereksinimlerimi karşılar mı? B650 DS3H ile Gaming Plus arasında büyük bir performans farkı var mıdır?

Son olarak DDR5 RAM önerilerine de açığım. DDR5 RAM fiyatları hakkında pek bilgim yok, en fazla 6000₺ civarı ödemeyi planlıyorum. Trident Z serisinin performansı nasıl?

9500₺ bütçenizle AM5 platformunda 7800X işlemci için iyi bir B650 anakart bulmanız mümkün. B650M-K modelinin USB ve RGB bağlantı noktası sayısı beklentinizi karşılamayabilir. B650 DS3H ve Gaming Plus arasında performans farkı, kullandığınız bileşenlere ve kullanım amacınıza bağlı olarak az olabilir. ATX kasa tercih etmeniz daha geniş seçenek sunacaktır.

DDR5 RAM için Trident Z serisi iyi bir tercih olabilir. 6000₺ bütçenizle 32GB çift kanal kit alabilirsiniz, fiyatlar değişkenlik gösterebilir, araştırmanızı yapmanızı öneririm.

Geri