Acer AN-515-55-777X açılmıyor, BIOS güncellemesi gerekiyor

GunSonunda

Yeni Üye
Acer AN-515-55-777X dizüstü bilgisayarım çalışmayı bıraktı. Başlangıçta 7 GB RAM ve orta hızlı bir SSD vardı. Daha güçlü bir sistem için, 14 GB RAM ve daha performanslı bir SSD taktım. Yeni RAM'ler mavi ekran hatası verince, eski RAM'lerle yeni SSD'yi kullanmaya karar verdim. Windows 10 Pro 64 bit işletim sistemini yeni SSD'ye kurdum. Bilgisayar beklenmedik şekilde yavaşladı, ara sıra donup kapanmaya başladı. Donanım değişikliğinin BIOS'ta sorunlara yol açabileceğini düşünerek BIOS pilini ve bataryayı çıkardım, BIOS'u sıfırlamak istedim. Bu işlemden sonra bilgisayar tamamen kapandı.

Güç düğmesine bastığımda klavye ışıkları yanıyor, giriş cihazlarını algılıyor ve güç kablosunu takıp çıkardığımda uyarı sesi geliyor. Fanlar ilk başta yavaş çalışıyor, bazen hiç çalışmıyor, 30 saniye sonra hızlanıyor ve sonra aralıklı çalışmaya başlıyor. Ekran tamamen siyah, Acer logosu bile görünmüyor. BIOS menüsüne de erişemiyorum. Sorunu çözmek için farklı RAM ve SSD'ler denedim, hatta mevcut sürücüleri tamamen çıkardım; fakat durum değişmedi. BIOS'un tamamen bozulduğunu düşünüyorum. BIOS'u onardıktan sonra işletim sistemini yeniden kuracağım, ancak öncelikle BIOS'a erişim sağlamam gerekli.

Bunun için BIOS güncelleme dosyasına ihtiyacım var. Acer'ın sitesinden indirdiğim dosya .exe uzantılı bir kurulum dosyası; ben ise doğrudan USB'den yükleyebileceğim bir .fd dosyasına ihtiyacım var. Acer destek sitesindeki .exe dosyasının, bana yardımcı olabilecek bir .fd dosyası içerip içermediğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olacak birileri var mı? Acer destek bağlantısı: [linki değiştirmeniz gerekiyor - kullanıcının linkini buraya ekleyin] SNID: 9876543210 (değiştirilmiş SNID)

Geri