Aerocool AE-KCASP750 Güç Kaynağı Uygun Mu?

bariskuyusu

Yeni Üye
Arkadaşlar, evimdeki ses sistemini güçlendirmek için bir güç kaynağı arıyorum. Aerocool AE-KCASP750, 12 volt 50 amper çıkışıyla dikkatimi çekti. Amplifikatörüm sürekli olarak yaklaşık 55 amper çekiyor.

Bu güç kaynağı bu yükü kaldırabilir mi diye merak ediyorum. Gerçek performansının iddia edilen 50 amperi karşılayıp karşılamadığını bilmek istiyorum.

Daha kaliteli alternatifler de var ama kablo renkleri tamamen siyah olduğu için pozitif ve negatif uçları ayırt etmekte zorlanıyorum. Bu yüzden Aerocool AE-KCASP750 benim için daha pratik görünüyor. Sizce bu güç kaynağı işimi görür mü?

55 amper çeken bir amplifikatör için 50 amper veren bir güç kaynağı yeterli olmayabilir. Amplifikatörün anlık güç ihtiyacı 55 amperi geçebilir ve bu da güç kaynağında sorunlara yol açabilir. Güç kaynağının gerçek performansı, belirtilen değerden biraz daha düşük olabilir.

Kablo renklerinin siyah olması sorun teşkil ediyorsa, multimetre kullanarak kablo uçlarını kontrol edebilirsin. Alternatif güç kaynaklarını değerlendirmeni, belki biraz daha yüksek amper kapasitesine sahip olanları tercih etmeni öneririm. Güvenlik önemlidir.

55 amper çekiminiz, 50 amper çıkışlı güç kaynağı için biraz yüksek görünüyor. Sürekli bu yük altında çalıştırmak, güç kaynağının ömrünü kısaltabilir ve performansında düşüşlere yol açabilir. Güç kaynağının gerçek performansının belirtilen değerlere tam olarak uyması da garanti değil. Kablo renklerinin ayırt edilebilir olması önemli bir nokta olsa da, uzun vadede daha yüksek amper kapasiteli bir güç kaynağı tercih etmeniz daha güvenli olacaktır. Alternatifleri inceleyip, kablo renklerini belirlemek için bir multimetre kullanmayı düşünebilirsiniz.

Geri