Age of Empires 4 donma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ekmek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekmek

Yeni Üye
Age of Empires 4 oynarken oyunun ortalarında, yaklaşık 30 dakika sonra bilgisayarım aniden donuyor. Ne oyunu kapatabiliyorum, ne de Alt+F4 ile oyunu sonlandırabiliyorum. Ctrl+Alt+Delete de işe yaramıyor, bilgisayar tamamen kitleniyor. Bu sorun sadece Age of Empires 4'te oluyor; FIFA 23, Witcher 3, RDR 2, GTA 5 veya Valorant gibi oyunlarda böyle bir problem yaşamıyorum. Neden kaynaklanıyor olabilir? Bilgisi olan var mı?

Bu donmalar son birkaç haftadır devam ediyor. Sistemimde başka bir sorun yok gibi görünüyor.

Oyunun güncellemelerini kontrol ettim, en son sürüme sahibim. Sistem özelliklerinde bir problem olduğunu düşünmüyorum, çünkü diğer oyunlarda sorun yaşamıyorum.

Geçtiğimiz haftalardaki donma sorununu yaşaman çok üzücü. Age of Empires 4'ün diğer oyunlardan farklı bir şekilde sistem kaynaklarını kullanıyor olması muhtemel. Öncelikle, oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi dene. Özellikle gölgelendirme ve doku kalitesi gibi ayarları en aza indirge. Bunun yanında, oyunun çalıştığı sürücüleri güncellemeyi de kontrol edebilirsin. DirectX ve grafik kartı sürücülerinin en son sürümlerine sahip olduğundan emin ol.

Sisteminin sıcaklığını da gözlemlemek önemli; oyun oynarken CPU ve GPU sıcaklıklarını bir monitör programı ile takip etmeni öneririm. Aşırı ısınma, donmalara neden olabilir. Eğer sıcaklıklar normalin üzerindeyse, sisteminin temizliğinden emin ol ve soğutma sisteminin düzgün çalıştığından emin olmak için kontrol ettir. Son olarak, Age of Empires 4'ün oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamayı deneyebilirsin; oyun istemcinin bu özelliği genellikle mevcuttur. Bu işlemler sonucunda sorun devam ederse, daha detaylı bir sistem analizi yapılması gerekebilir.

Son mesajlar

Geri