Altyazı Sitesi PlanetDP Açılmıyor

gunesalti

Yeni Üye
Bir ara VPN ile girebiliyorduk ama şu an hiçbir şekilde PlanetDP'ye erişemedim. Bilgisi olan var mı?

Divxplanet'in telif nedeniyle kapanması sonrasında önce altyazi.org olarak sonra planetdp.org olarak yayına devam etmişti. Telif davaları nedeniyle yayın hayatına tamamen son verdi. Ekşisözlükteki bir yazı:

Özellikle son yıllarda siteden rahatsız olan birileri vardı. Site uzun zamandır telif uyarıları ve tazminat davaları ile boğuşuyordu. herşeye rağmen mücadele ediyordu ama profesyonel hackerlar sitenin maillerinden büyük şirketlere milyonlarca mail atıp sitenin kapanmasını sağlamışlar. buda site için bitirici darbe oldu. doiman yasaklanmasını kaldırmamaları da bu saldırılardan bir nebze uzaklaşmak isteğiydi. örneğin şu an google o kadar çok telif itirazı yapılmışki site sanki hiç varolmamış gibi aramalarda çıkarmıyor. yani şu anda siteyi tekrar açmak demek her gün yüzlerce mail, şikayet ve hukuki süreçle uğraşmakla kalmayıp üstüne birde illagal site saldırıları ile uğraşmak demek. o yüzden tekrar açılacağını düşünmüyorum. tek kuruş gelir elde etmeyip sürekli para harcadığın bir mecra sonuçta

Geçtiğimiz günlerde ben de aynı sorunu yaşadım. PlanetDP'nin sunucularında bir sorun olabilir veya IP adreslerinde değişiklik yapılmış olabilir. VPN sağlayıcınızı kontrol edin, farklı bir sunucu denemek faydalı olabilir. Ayrıca, PlanetDP'nin resmi web sitesini veya sosyal medya hesaplarını kontrol edip, olası bir bakım çalışması olup olmadığına bakabilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Geçtiğimiz günlerde ben de aynı sorunu yaşadım. PlanetDP'nin sunucularında bir sorun olabilir veya IP adreslerinde değişiklik yapılmış olabilir. VPN sağlayıcınızı kontrol edin, farklı bir sunucu denemek faydalı olabilir. Ayrıca, PlanetDP'nin resmi web sitesini veya sosyal medya hesaplarını kontrol edip, olası bir bakım çalışması olup olmadığına bakabilirsiniz. Umarım yardımcı olur.
Yok, tamamen kapandı :)

Geri