AMD RX 7700 sıcak nokta derecesi sorun çıkarır mı?

KalemSusu

Yeni Üye
Ekran kartımın GPU sıcaklığı normal seviyelerde kalıyor, fakat GPU sıcak nokta değeri 90-100 derece arasında dalgalanıyor. Bu değerler arasında bazen 20-30 derece fark gözlemliyorum.

Bazı internet sitelerinde 100 dereceye kadar normal olduğu yazıyor. Bu bilgilerin doğruluğu konusunda şüphelerim var.

Kartın kullanım ömrünü ne ölçüde etkiler, bunu merak ediyorum. Benzer sorun yaşayan veya konu hakkında bilgi sahibi kişilerin yorumlarını bekliyorum. Tecrübelerini paylaşmaları benim için oldukça değerli olur.

90-100 derece arası sıcak nokta değeri yüksek, evet bazı kaynaklar 100 dereceye kadar normal olduğunu iddia etse de bu riskli bir durum. GPU'nun ortalama sıcaklığı normal olsa da, sıcak nokta aşırı ısınmaya işaret edebilir. Bu durum, uzun vadede kartınızın ömrünü kısaltabilir. Termal macun yenilemeyi düşünebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, fan hızını artırmak veya daha iyi bir soğutma sistemi kullanmayı değerlendirmenizi öneririm. Bu sıcaklık dalgalanmaları da endişe verici, kartınızın sağlıklı çalışması için ideal sıcaklık aralığında kalması önemli.

90-100 derece arası sıcak nokta değeri yüksek, 100 dereceye kadar normal diyenlere itibar etmemenizi öneririm. Bu sıcaklıklar GPU'nun ömrünü kısaltabilir. Termal macun yenilemeyi deneyebilirsiniz, fan temizliği de faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse, kartın garanti durumunu kontrol etmenizde fayda var. Yüksek sıcaklıklar genellikle performans düşüşüne de neden olur. Başka bir soğutma çözümü araştırabilirsiniz.

Son mesajlar

Geri