Anakartta DRAM hatası ışığı yanıyor

TatliHayal

Yeni Üye
Yaklaşık on gün önce Vatan Bilgisayar'dan bir bilgisayar sistemi kurdum, gerekli yazılımları yükledikten sonra bir sorunla karşılaştım. Sistem genel performansında, oyunlarda veya ağır iş yüklerinde bir problem yaşamıyorum.

Ancak, bazen bilgisayarı yeniden başlattığımda anakart üzerindeki DRAM hata göstergesi yanıyor. Bilgisayarı güç düğmesine uzun basarak kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum, aksi takdirde görüntü alamıyorum. Bu durum yalnızca rastgele yeniden başlatmalarda meydana geliyor, ağır yük altında değil.

Ayrıca, bir seferinde Windows Fotoğraflar uygulaması ile bir video açmaya çalışırken mavi ekran hatası aldım ve yine DRAM hatası ışığı yandı.

Hata kayıtlarında dxgmms2.sys ve watchdog.sys sürücülerine ait hata mesajları yer alıyor. Sistemi zorladım, ısınma sorunu gözlemlemedim. Windows'un dahili bellek testini çalıştırdım, hata tespit etmedi. Oyun oynarken de herhangi bir sorun oluşmuyor.

Sistem bileşenlerim şöyle: İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D, RAM: G.Skill Trident Z5 2x18GB 7000MHz CL36 (BIOS'ta 6000MHz olarak çalışıyor), Anakart: ASUS TUF GAMING B650-Plus, Ekran kartı: ASUS TUF RTX 4070 Ti, SSD: Crucial P5 Plus 1.4TB, Güç kaynağı: Zalman ZM850-LX 900W 80+ Gold.

Servise göndermeyi geciktirmek istiyorum çünkü başka bilgisayarım yok. Bu sorunu kendim çözebilir miyim, yoksa servise gitmem gerekiyorsa hangi parçadan şüphelenmeliyim?

Son mesajlar

Geri