Android Telefonunuzu MacOS'ta USB Wifi Adaptörü Olarak Kullanın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ay4Yolcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ay4Yolcu

Yeni Üye
MacOS'umdaki wifi adaptörünü tanımakta zorluk yaşadım, farklı çözümler aradım. İlk denemem, telefonumu bluetooth ile Mac'ime bağlayıp, telefonun internet paylaşımını kullanmaktı. Ancak, bu yöntem herkes için işe yaramadı çünkü bazı cihazlarda bluetooth da tanıma sorunu vardı. Ayrıca, bluetooth bağlantısının hızı çok düşüktü; video izlemek neredeyse imkansızdı.

Daha etkili ve neredeyse tüm Android kullanıcıları için geçerli bir yöntem buldum. Android telefonlarda USB internet paylaşımı özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde, telefonunuzdaki internet bağlantısı (mobil veri veya wifi) USB kablosuyla bilgisayarınıza aktarılıyor. Windows'ta bu sorunsuz çalışıyordu, ancak MacOS telefonumu algılayamıyordu.

MacOS'un bu bağlantıyı tanımasını sağlayan bir eklenti keşfettim: HoRNDIS. Bu eklentinin en son sürümünü indirmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz: HoRNDIS: USB tethering driver for Mac OS X | Joshua Wise's domain Doğrudan indirme bağlantısı: http://joshuawise.com/downloads/HoRNDIS-rel6.pkg

Eklentiyi yükledikten sonra, Android telefonunuzun ayarlarından USB hata ayıklama özelliğini etkinleştirip, telefonunuzu USB kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Telefonunuzdaki internet paylaşımı ayarlarından USB internet seçeneğini aktif ederek internete erişebilirsiniz. Bağlantı durumunu kontrol etmek için "Sistem Tercihleri >> Ağ" menüsünü kullanabilirsiniz.

Telefon ayarları modelden modele farklılık gösterebilir, ancak bulması zor yerlerde değillerdir.

Son mesajlar

Geri