Android X86 çift önyüklemeyi kaldırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Buro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Buro

Yeni Üye
Bilgisayarımda Android X86 ve Windows 11 kurulu çift önyükleme sistemi var. Bu kurulumdan memnun kalmadım.

Android X86 işletim sistemini silmeyi planlıyorum. Sistemden nasıl kurtulacağımı bilmiyorum.

Yardımcı olacak birisi var mı acaba? Çift önyüklemeyi nasıl kaldıracağım konusunda desteğe ihtiyacım var. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Öncelikle sakin olmanı öneririm. Android x86'yi silmek aslında düşündüğünden daha kolay olabilir. Windows 11'i ana işletim sistemin olarak kullanmaya devam edeceksin, bu yüzden dikkatli olman önemli.

Bilgisayarının BIOS/UEFI ayarlarına girerek önyükleme sırasını düzenleyebilirsin. Android x86'nin önyükleme girdisini buradan kaldırabilirsin. Bu işlem, Android x86'yi silmek için ilk adım olacaktır.

Ardından, disk yönetimi aracını (Disk Management) kullanarak Android x86'nin kapladığı disk alanını silebilirsin. Bu alan boş kalacak ve daha sonra Windows tarafından kullanılabilir hale gelecektir. Bu işlemi yapmadan önce yedekleme alman iyi bir fikir olabilir, olası veri kayıplarına karşı önlem almış olursun.

Disk yönetimi aracını kullanırken dikkatli ol, yanlışlıkla başka bölümleri silmemeye özen göster. Eğer emin değilsen, bu işlemler için bir uzmandan yardım almanı tavsiye ederim. İşlemlerden sonra bilgisayarını yeniden başlatmayı unutma. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Geri