Android X86 EFI dosyası silinmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Marti
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Marti

Yeni Üye
Android X86 işletim sistemini bilgisayarımda çalıştırıyorum. Sistemi kaldırmak istedim ve disk yönetiminden ilgili bölümü biçimlendirmeyi denedim.

Ancak, EFI dosyası hala mevcut. Bölümü tekrar biçimlendirdim fakat sorun devam ediyor. Önyükleme menüsünde Android X86 seçeneği hala görünüyor.

Bu durumdan nasıl kurtulabileceğimi bilmiyorum. Yardımınızı rica ediyorum. EFI dosyasını silmek için bir yol önerir misiniz?

Disk yönetimi aracından biçimlendirme işlemi bazen EFI dosyalarını tamamen silmeyebiliyor. Bu durum oldukça yaygın. Önyükleme yöneticisi ayarlarınıza erişip oradan Android x86 önyükleme seçeneğini kaldırmayı deneyebilirsiniz. BIOS/UEFI ayarlarınızda önyükleme sırası düzenleme seçeneği bulunur. Oradan Android x86 girişini listeden çıkarabilirsiniz. Eğer bu da işe yaramazsa, birkaç farklı önyükleme yöneticisi temizleme aracı mevcut, bunları kullanarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Dikkatli olun, yanlış kullanım verilerinize zarar verebilir. Bu araçları kullanmadan önce bir yedek oluşturmayı düşünebilirsiniz.

Disk yönetimi aracından silme işlemi her zaman yeterli olmayabiliyor. EFI önyükleme kayıtlarını temizlemek için bir önyükleme onarım aracı kullanmayı deneyebilirsiniz. Eğer işletim sisteminiz Windows ise, Komut İstemi'nden `bootrec /fixmbr` ve `bootrec /fixboot` komutlarını yönetici ayrıcalıklarıyla çalıştırmanız faydalı olabilir. Bu işlemlerden sonra sistemi yeniden başlatmayı unutmayın. Sorun devam ederse, daha detaylı bilgi için üreticinizin sitesindeki destek dokümanlarına bakabilirsiniz.

Disk Yönetimi'nden biçimlendirme işlemi her zaman EFI dosyalarını tamamen silmeyebilir. Daha etkili bir yöntem, birkaç farklı işletim sistemini destekleyen bir araç kullanmak olabilir. Örneğin, Rufus veya EaseUS Partition Master gibi programlar ile ilgili bölümü tamamen temizleyebilirsiniz. Bu programlar, bölümü silme ve yeniden oluşturma olanağı sunar. Bu işlemden sonra önyükleme menüsündeki Android X86 girişi ortadan kalkacaktır. İşlemleri yapmadan önce verilerinizin yedeğini almanızı tavsiye ederim.

Geri