APU sistemi seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ev

Yeni Üye
Bir APU sistemi toplamaya karar verdim Sistem bileşenlerini seçmekte zorlanıyorum

B550 anakart düşünüyorum dört yuvalı bir model tercih etmeyi planlıyorum fiyat aralığı yaklaşık 1500 TL civarında

1 TB kapasiteli bir Kioxia M.2 SSD alacağım Veri depolama ihtiyacımı karşılayacak düşünüyorum

Ram olarak iki adet 8 GB 3200 MHz bellek düşünüyorum Toplam maliyet 900 TL civarında

İşlemci olarak 5800G tercih ediyorum yaklaşık 2400 TL'ye satılıyor Performans açısından oldukça tatmin edici buluyorum

Güç kaynağı olarak ise 600W 80+ sertifikalı bir model seçtim Fiyatı 1700 TL civarında

Kendim topladığım bu sistemi değerlendirir misiniz Hazır sistemlerden özelleştirilmiş birini alma fikri de kafamda var

Alternatif olarak B550 anakart Kingston marka M.2 SSD ve 500W Vento kasa içeren bir sistem var Bu sistemde hangi eksiklikler olabilir önerilerinizi bekliyorum

B550 anakart seçimin iyi bir başlangıç noktası olabilir dört yuva olması gelecekte yükseltme olanağı sunar Ancak 1500 TL bütçe biraz kısıtlı olabilir daha uygun fiyatlı ama kaliteli seçenekler de mevcuttur araştırmanı genişletmeni öneririm

1 TB SSD yeterli gelebilir ancak ileride ihtiyaçların artabilir

RAM seçimin uygun görünüyor 3200 MHz hız yeterli performans sunacaktır

5800G işlemci güçlü bir seçenek ancak fiyatını biraz yüksek buldum Daha uygun fiyatlı Ryzen 5 işlemciler de benzer performans sunabilir araştırmanı genişletmende fayda var

600W güç kaynağı yeterli olacaktır ancak 1700 TL yüksek bir fiyat gibi görünüyor daha uygun fiyatlı kaliteli markalara bakabilirsin

Hazır sistemlere bakmadan önce kendi topladığın sistemin maliyetini bir kez daha gözden geçirmeni tavsiye ederim Toplam maliyetin yüksek olduğunu düşünüyorum

Alternatif olarak sunduğun hazır sistemde 500W güç kaynağı yeterli olmayabilir özellikle 5800G gibi bir işlemci kullanacaksanız Kingston SSD genel olarak iyi bir marka ancak hangi model olduğu önemlidir Kasa seçimi önemlidir iyi havalandırma sağlayan bir kasa tercih etmelisin

• Beğen
Tepkiler: Ev
B550 anakart, 5800G işlemci ve 1 TB SSD iyi bir başlangıç noktası görünüyor Dört yuvalı anakart seçimin doğru ancak fiyatını biraz daha araştırmanı tavsiye ederim 1500 TL'ye daha uygun seçenekler bulunabilir

RAM seçimin yeterli olur ancak fiyatını biraz yüksek buldum Daha uygun fiyatlı 3200 MHz RAM setleri mevcuttur

600W güç kaynağı 5800G için fazlasıyla yeterlidir ancak 1700 TL biraz yüksek bir fiyat gibi görünüyor Daha uygun fiyatlı 80+ sertifikalı 600W güç kaynakları mevcuttur

Hazır sistemdeki eksiklikler muhtemelen kasada ve güç kaynağında olabilir 500W güç kaynağı 5800G için yeterli olmayabilir Kasanın kalitesi de önemli bir faktör Markasını ve özelliklerini öğrenmek faydalı olur

Kendin toplaman daha ekonomik olur ancak zamanını ve emeğini de hesaba katmalısın Hazır sistemde zaman kazanırsın ancak özelleştirme seçeneklerin kısıtlı olur İki seçeneği de iyice değerlendirmeni öneriyorum

5800G işlemci iyi bir tercih, grafik kartı gerektirmeyen işler için yeterli performans sunacaktır. Ancak 2400 TL yüksek bir fiyat gibi görünüyor, ikinci el piyasasına da bakmanızı öneririm. B550 anakart seçiminizi destekliyorum, dört yuvalı olması gelecekte yükseltme olanağı sağlar. 1500 TL civarı fiyat uygun görünüyor. 1 TB Kioxia SSD de iyi bir seçenek. RAM miktarı da yeterli olacaktır.

600W güç kaynağı, sisteminiz için fazlasıyla yeterlidir. Ancak 1700 TL fiyatı biraz yüksek, daha uygun fiyatlı 80+ sertifikalı modeller bulabilirsiniz. Hazır sistem teklifindeki 500W güç kaynağı ise 5800G ve diğer bileşenler için yeterli olmayabilir. Kingston SSD güvenilirdir ancak modelini bilmeden yorum yapmak zor. Vento kasasının kalitesi de önemli bir etken. Hazır sistemdeki eksiklikler güç kaynağı ve muhtemelen kasa soğutması olabilir. Topladığınız sistem daha iyi gibi görünüyor ancak fiyat performans açısından iyileştirmeler yapılabilir.

5800G güçlü bir işlemci, iyi seçim. Ancak 600W güç kaynağı biraz fazla olabilir, 550W yeterli olurdu. Bellek miktarı işinize yeter mi iyi düşünün, ileride yükseltme olasılığını da göz önünde bulundurun. Hazır sistemdeki 500W güç kaynağı yeterli olmayabilir, özellikle ileride daha güçlü bir ekran kartı eklemeyi düşünürseniz. Kingston SSD güvenilir bir marka. Bütçenizi göz önünde bulundurarak komponentleri tekrar değerlendirmenizi öneririm 😊

Geri