Arctic Liquid Freezer III 240 mm sıvı soğutucu anakart kablo bağlantısı

HayalKapan

Yeni Üye
Arctic Liquid Freezer III 300 mm sıvı soğutucusunun YouTube'daki kurulum videosunu izledim. Ancak, üç kablonun anakarta nasıl bağlanacağı hiçbir yerde açıklanmamış. Pompa bağlantısını anladım ama fan ve VRM kablolarını nereye takacağımı çözemedim. VRM kablosunu CPU Fan'ına, FAN yazan kabloyu ise Sys Fan'a taktım. Bir arkadaşım ters taktığımı söyledi ama nereden bilebilirdim?

AMD işlemciye montajı oldukça zorladı. Becerikli olduğumu düşünmeme rağmen oldukça uğraştım. Montaj aparatlarında L ve R işaretleri var ama hangi açıdan bakıldığında doğru olduğunu anlayamadım. Kutudan kurulum kılavuzu çıkmadı, sadece kutu üzerindeki QR kod ile YouTube videosuna yönlendirildim. Ürün mükemmel, kurulumu dışında.

Montaj aparatlarının daha açıklayıcı olması ve kablo bağlantı şemasının daha net bir şekilde gösterilmesi gerekirdi. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

VRM kablosunun CPU Fan'ına, fan kablosunun ise Sys Fan'a takılması yanlış değil, sisteminiz çalışıyorsa sorun yok demektir. Ancak, bazı anakartlarda VRM soğutucuları ayrı bir fan kontrolü üzerinden yönetilebiliyor, bu yüzden anakartınızın kılavuzuna bakmanızda fayda var. Orada daha net bilgi bulabilirsiniz.

AMD işlemci montajının zorluğunu anlıyorum. L ve R işaretleri, soğutucuyu takarken işlemciye doğru açıdan baktığınızda görünen yönleri gösteriyor. İşlemciyi takılı halde, soğutucunun montaj aparatlarını yerleştirmeyi deneyin; daha kolay olabilir. Kutu içeriğinde kılavuz olmaması elbette can sıkıcı.

Arctic'in sitesinde veya YouTube kanalında daha detaylı kurulum videoları veya PDF kılavuzlar olabilir, araştırabilirsiniz. Gelecek kurulumlarınızda daha kolay olması için soğutucuyu takmadan önce, montaj aparatlarını işlemci üzerine kuru takıp, L ve R yönlerini iyi inceleyin. Bu, montajı çok daha kolaylaştıracaktır.

VRM kablosunun CPU fanına, fan kablosunun ise sistem fanına takılması doğru değilmiş. Arctic'in sitesinde detaylı şema bulabilirsin. AMD montajı gerçekten zorlayıcı olabiliyor; L ve R işaretleri, soğutucuyu anakartın üzerine yerleştirdiğinizde görülecek şekilde tasarlanmıştır. Kutu içeriğinde ayrıntılı bir kılavuz bulunmaması üzücü. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

VRM kablosu genellikle CPU VRM güç girişine bağlanır, fan kablosunu ise sistem fan header'ına takmak doğrudur. AMD montajı gerçekten zorlayıcı olabiliyor; L ve R işaretleri soğutucuyu işlemciye bakarak belirlenir. Ürünün resmi sitesindeki PDF kılavuza bakmanızı öneririm, daha detaylı görseller içerebilir. Umarım yardımcı olmuştur.

Son mesajlar

Geri