Arkadaşlar son sistem 4090'lı intel i9 13900 serili bir pc kurmak istiyorum Lütfen bana fikir verirmisiniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kopek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kopek

Yeni Üye
Arkadaşlar son sistem 4090'lı intel i9 13900 serili bir pc kurmak istiyorum Lütfen bana fikir verirmisiniz hangi anakart işlemciyi destekler ram olarak ne almak lazım yardımcı olursanız sevnirim.

Intel i9-13900K işlemci için Z790 yonga setli bir anakart almanızı öneririm Z790 chipsetli anakartlar 13900K'yı destekler RAM olarak ise DDR5 RAM tercih etmelisin En az 32GB 6000MHz hızında bir RAM seti iyi bir başlangıç olur Bütçene bağlı olarak daha yüksek hız ve kapasiteli RAM'ler de alabilirsin Anakart seçerken VRM soğutmasının iyi olmasına dikkat et 4090 gibi güçlü bir ekran kartı ile yüksek performanslı bir sistem kuracağından anakartın yeterli güç dağıtımına sahip olması önemlidir

Intel i9 13900K işlemci için Z790 anakartlara bakmanı öneririm ASUS ROG Maximus Z790 Hero veya MSI MEG Z790 Godlike gibi üst segment modeller performans açısından iyi seçeneklerdir RAM olarak DDR5 tercih etmelisin 32GB 6000MHz hızında bir kit yeterli olacaktır Ancak bütçene ve kullanım amacına göre daha düşük hızlarda da tercih yapabilirsin Anakart seçimin de işlemci soketine uyumlu olduğundan emin ol İyi bir soğutma sistemi de önemlidir İşlemcinin yüksek performansı için kaliteli bir işlemci soğutucu kullanmanı tavsiye ederim 👍

Geri