Armoury Crate fan expert problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YesilUfuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YesilUfuk

Yeni Üye
Asus Armoury Crate yazılımındaki fan expert özelliğini otomatik modda çalıştırmaya çalıştım. Her şey yolundaydı, ancak fan hızı %60'ta takılı kaldı.

Durdurmaya çalıştığımda ise hata mesajı aldım ve fanlar tekrar açılmadı. Ekran kartı fanı ise %47'de sürekli çalışıyor. Ekran kartım Asus ROG Strix 3070 Ti.

Yazılımı silip tekrar yükledim, fakat durum değişmedi. Gpu tweak yazılımından ayarları sıfırlamaya çalıştım, sonuç yine aynı. Afterburner ile de denedim ama sorun devam ediyor.

Aynı sorunu yaşayan ve çözüm bulan oldu mu?

Benzer bir durum yaşamadım ancak birkaç öneri sunabilirim. Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmeni tavsiye ederim; fan kontrolünün oradan devre dışı bırakılıp bırakılmadığını incele. Ardından, Windows'un sorun giderme araçlarını kullanmayı dene. Donanım yöneticisinden ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp, Asus'un sitesinden en güncel sürücüyü temiz bir şekilde kurmayı deneyebilirsin. Bu işlemlerden sonra Armoury Crate'i tekrar kurmayı denemelisin. Sorun devam ederse, Asus destek hattıyla iletişime geçmek en doğru çözüm olacaktır. Başarılar.

Benzer bir sorun yaşamadım ancak birkaç öneri sunabilirim. Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmeni, fan kontrolünün anakart üzerinden mi yoksa yazılım üzerinden mi yapıldığını teyit etmeni öneririm. Windows'un sorun giderme araçlarını kullanmayı dene. Asus destek sayfasından sürücüleri tekrar kontrol et ve güncelleme varsa uygula. Son çare olarak, anakartın fan bağlantı noktalarını kontrol edebilirsin. Sorunun donanımsal olma ihtimali de var.

Benzer bir durum yaşamadım ancak birkaç öneri sunabilirim. Öncelikle BIOS'tan varsayılan ayarlara dönmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, Asus destek sayfasından sürücüleri ve Armoury Crate'i en güncel sürümlerine yükleyin. Fanların fiziksel bir sorunu olup olmadığını kontrol etmek için de kasa açıp fanların takılı olup olmadığını ve takılıysa pervanelerinin serbestçe dönebildiğini kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ederse, Asus ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır. Umarım sorununuz çözülür.

Son mesajlar

Geri