Armoury Crate Ram'leri Göstermiyor mu?

KaranlkToz

Yeni Üye
Yeni topladığım bilgisayarda, Armoury Crate programı hafızaları tespit etmiyor. Uygulamada bellekler görünmüyor. Anakartın uyumluluk listesinde, kullandığım belleklerin desteklendiği açıkça yazılı.

Bu sorunun kaynağı ne olabilir diye düşünüyorum. Sistemimde 36 GB (2x18) Corsair Dominator Platinum RGB EXPO 5400MHz CL28 DDR5 bellek kullanıyorum. Anakartım ise ASUS ROG STRIX X870-E GAMING WIFI.

Anakartı aldığımda, antistatik torbası açıktı; kenardan bantla kapatılmıştı. ASUS ile iletişime geçip durumu açıkladım; seri numarasını kontrol edip, herhangi bir hasar kaydı olmadığını, ürünün sorunsuz göründüğünü belirttiler. Şu an sistemi aktif kullanıyorum; oyunlarda veya diğer işlemlerde sorun yaşamıyorum.

Belleklerin anakart tarafından tanınmaması durumunda, önce BIOS'u güncellemenizi öneririm. Ardından, Armoury Crate uygulamasını tamamen kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. Windows'un en son sürüme güncellendiğinden emin olun. Son olarak, RAM'leri tek tek takarak, her bir modülün düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Sorun devam ederse, ASUS'tan detaylı bir destek talebi oluşturmanız faydalı olabilir. 😉

Son mesajlar

Geri