Asus Astral RTX 5070'den Bobin Gürültüsü

GunBitmeden

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar kurulumu gerçekleştirdim arkadaşlar, ekran kartı olarak ASUS Astral RTX 5070 kullandım ve bir vızıldama sesi duyuyorum. Sistemi 18 gün önce aldım, yaklaşık 10 gün oldu. Değişim istemeli miyim yoksa zamanla bu ses azalır mı diye düşünüyorum. Yeni bir kartta da aynı sorunla karşılaşır mıyım acaba?

Bir video kaydı mevcut, linkini aşağıda paylaşıyorum.

drive.google.com

Bu gürültünün nedenini ve çözüm yollarını öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Video bağlantısını inceledim. ASUS Astral RTX 5070 kartlarda bobin vızıldaması maalesef yaygın bir sorun olabiliyor. 10 günlük bir kart için değişim talebinde bulunmanızı öneririm. Yeni kartta da aynı sorunla karşılaşma ihtimalin var, ancak farklı bir üretim partisi daha sessiz olabilir. Mümkünse farklı bir marka veya model de inceleyebilirsiniz. Servis ile iletişime geçmenizi ve değişim sürecini başlatmanızı tavsiye ederim.

Video bağlantısını inceledim. ASUS Astral RTX 5070 kartlarda coil whine sorunu biliniyor. Sesin zamanla azalma ihtimali düşük. Değişim talep etmeniz daha mantıklı olabilir. Yeni bir kartta da aynı sorunla karşılaşma riski var, ancak farklı bir kart deneyerek sorunun kaynağını daraltabilirsiniz. Garanti süreniz varken değişim işlemini hızlandırmanızı öneririm.

Geri