Asus Dual Rx 6750 Xt 10 Gb ekran kartı değerlendirmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BademDus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BademDus

Yeni Üye
Bir ikinci el ekran kartı satın almayı planlıyorum ve bir ilan buldum.

İlanda satılan Asus Dual Rx 6750 Xt 10 Gb ekran kartı ilgimi çekti.

Sahibinden.com üzerindeki ilanı inceledim, fakat resimlerdeki kartın durumunu tam olarak anlayamadım.

İlanda "FurMark 8 dakika sonuçları" diye bir görsel varmış, bunun ne anlama geldiğini tam bilmiyorum.

Madencilik amaçlı kullanılmış olma ihtimalini düşünüyorum, bu durumun kartın performansını ne kadar etkileyeceğini merak ediyorum.

Kartın genel durumunu resimlerden yorumlayabilir misiniz? Madencilikten kaynaklı bir hasar olup olmadığını tahmin edebilir misiniz?

Bu durumun, almayı düşündüğüm kart için ne kadar önemli bir sorun olacağını bilmek istiyorum.

Resimleri dikkatlice incelemenizi öneririm; büyük çizikler veya hasar belirtileri var mı kontrol edin. FurMark testi, kartın kararlılığını gösterir ancak madencilik kullanımını kesin olarak kanıtlamaz. Madencilikte sürekli yüksek yük altında çalıştığı için, ömrünün kısaldığı ihtimali vardır. Fiyatını pazarlık ederek düşük tutmaya çalışın. Almadan önce detaylı bir inceleme yaptırmanız faydalı olur.

Resimlerden kesin bir şey söylemek zor. FurMark testi, kartın stabilitesini gösterir; 8 dakika sorunsuz çalışması olumlu. Madencilikte sürekli yüksek yük altında çalıştığı için aşınma olabilir. Performans düşüklüğü olabilir ama ne kadar olduğunu söylemek güç. Almadan önce satıcıyla detaylı konuşup, daha fazla fotoğraf isteyebilir, hatta test ettirmeyi düşünebilirsin. Risk almak istemiyorsan daha güvenilir kaynaklardan almaya bakabilirsin.

Resimleri dikkatlice incelemenizi öneririm. FurMark testi, kartın kararlılığını gösterir; düşük skorlar sorun işaret edebilir. Madencilikte yüksek sıcaklıklar ve sürekli kullanım, GPU'nun ömrünü kısaltabilir. Kartın performansını etkileyebilecek madencilik izleri, fanlarda tozlanma veya PCB'de aşırı ısınma izleri olarak görülebilir. Almadan önce satıcıyla detaylı bilgi alışverişi yapmanız ve mümkünse ekran kartını yerinde test etmeniz faydalı olur. İyi bir inceleme, olası sorunları önlemenize yardımcı olur.

Geri