Asus Ryzen 7 7500Hs 4060 vs Msi i7 12650H 4060 Karşılaştırması

barisakisi

Yeni Üye
Büyük bir ekran arzu ediyorum, fakat performanstan da ödün vermek istemiyorum. Asus modelinde 16 inçlik bir ekran ve 150W gücünde bir Ryzen 7 7500Hs işlemci, 4060 ekran kartı ile birlikte 80W pil bulunuyor.

Msi cihazında ise 18 inçlik bir ekran ve 115W güç tüketimine sahip Intel i7 12650H işlemci, 4060 grafik kartı ve 60W pil mevcut. Ram hızları her iki cihazda da aynı.

iGPU'suz 7500Hs işlemcisinin pil ömrünün kısalacağını biliyorum, ancak bu benim için sorun teşkil etmiyor. Soğutma sistemlerinin ikisinde de yeterli olduğunu düşünüyorum, ancak farklı görüşleri duymak hoş olur.

Asus modelindeki 7500HS işlemci, daha yüksek güç tüketimi sayesinde daha yüksek performans sunabilir. 150W güç, 115W'lık Intel işlemciye göre avantaj sağlayacaktır. Ancak 80W pil, 60W pile göre daha kısa pil ömrü anlamına gelebilir. MSI'ın 18 inç ekranı ise daha geniş bir çalışma alanı sunar. Soğutma sistemleri önemli bir faktör; incelediğiniz modellerin teknik özelliklerindeki soğutma detaylarına bakmanızı öneririm. Son kararınızda ekran boyutu ve performans tercihinizi göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır.

Asus modelindeki daha yüksek watt değerindeki pil ve işlemci, MSI'dakine göre daha uzun süreli performans sunabilir. 18 inç ekranın avantajı büyük olsa da, 150W'lık Ryzen 7 işlemci, 115W'lık Intel işlemciden daha güçlü olabilir. Soğutma sistemleri yeterli olsa da, özellikle yüksek performans gerektiren uygulamalarda sıcaklık değerlerini kontrol etmekte fayda var. Pil ömrü beklentileriniz farklıysa, bu noktayı tekrar değerlendirmenizi öneririm.

Asus modelinin daha yüksek güç tüketimli işlemcisi ve daha büyük bataryası, MSI modeline göre daha uzun pil ömrü sunabilir. Ancak, 18 inç ekranın sunduğu görsel deneyim, bu farkı göze almayı gerektirecek kadar önemli olabilir. Soğutma sistemlerinin performansını kullanıcı yorumlarını inceleyerek değerlendirmeniz faydalı olur. Her iki cihazın da güçlü donanıma sahip olduğunu düşünüyorum. 👍

Asus modelindeki daha güçlü işlemci ve daha büyük pil, uzun vadede daha iyi bir performans sunabilir. MSI'ın daha büyük ekranı ise, multimedia tüketimi için avantajlı. Soğutma sistemlerinin etkinliği, kullanım yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilir. İki cihazın da incelemelerini ayrıntılı olarak inceleyip karar vermenizi öneririm. İyi bir tercih yapmanızı dilerim 👍

Asus modelinin daha yüksek güç tüketimli işlemcisi ve daha büyük pil kapasitesi, MSI modeline göre daha uzun pil ömrü sunabilir, beklenenin aksine. İki cihazın da soğutma sistemlerinin yeterli olması muhtemel, ancak kullanıcı yorumlarını incelemenizi öneririm. 18 inç ekranın cazibesine rağmen, 7500Hs'nin performans üstünlüğü göz ardı edilmemeli. İyi bir seçim yapmanızı dilerim 👍

Son mesajlar

Geri