ASUS TUF A15 FA507NV açma sorunu

KalemleYazan

Yeni Üye
ASUS TUF A15 FA507NV dizüstü bilgisayarım var, yaklaşık 8 ay önce satın aldım. Son 5 gündür cihazı çalıştırmakta zorlanıyorum. Güç düğmesine basınca hiçbir tepki yok; ne fan çalışıyor ne de bir ışık yanıyor, bilgisayara güç gitmiyor gibi görünüyor.

Ardından, kimi zaman ard arda, kimi zaman aralıklı olarak, yaklaşık 30-40 kez düğmeye basıyorum. Rastgele bir denemeden sonra bilgisayar açılıyor. Başka bir sorun yok bilgisayarda.

Acaba sorun sadece düğmeyle mi alakalı?

Güç düğmesinin arızalı olma ihtimali yüksek görünüyor. Öncelikle bilgisayarın güç adaptörünü ve prize takılı olduğundan emin olmalısınız. Sorun devam ederse, ASUS yetkili servisiyle iletişime geçmenizi öneririm. Düğmedeki bir sorun, sistemin tamamen kapanmasına neden olabilir. Servis, sorunun teşhisinde ve çözümünde size yardımcı olacaktır. Garanti kapsamında da bir inceleme yaptırabilirsiniz.

Güç düğmesinin temas sorunu olabilir. Öncelikle, bilgisayarın güç adaptörünü ve prizini kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, pilin düzgün oturup oturmadığını inceleyin. Eğer sorun devam ederse, servis merkezine başvurmanız en sağlıklısı olur. Sorunun çözülmesi dileğiyle.

Geri