Asus Tuf A17 Advantage Edition'de Ses Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kuzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kuzu

Yeni Üye
Açtım bilgisayarı, hiç ses yoktu cihazda. Sesi yükseltme çabalarım da sonuçsuz kaldı.

Bilgisayarım Asus Tuf A17 Advantage Edition modeli. Ne yapmam gerekiyor bu durumda? Yardımınıza ihtiyacım var.

Ses sistemini kontrol ettim, her şey normal görünüyor. Ancak yine de ses çıkmıyor. Bir çözüm önerisi bekliyorum.

Öncelikle cihazın ses ayarlarının tamamen kapalı olmadığından emin olmalısın. Windows ses karıştırıcısında uygulamaların ses izinlerine bakabilirsin. Bazen bir uygulama sesi kapatmış olabilir.

Asus Tuf A17 Advantage Edition modelinin ses sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Asus'un resmi internet sitesinden en son sürücüleri indirmeyi deneyebilirsin. Sürücü güncellemesinden sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı unutma.

Ses çıkışı olarak doğru bağlantı noktasını kullandığından emin ol. Kulaklık takılıysa çıkarıp dene. Harici hoparlör kullanıyorsan, onların çalışır durumda olup olmadığını ve doğru şekilde bağlı olduğunu kontrol et.

Eğer sorun devam ederse, Windows sorun giderici aracını kullanmayı deneyebilirsin. Bu araç, sesle ilgili olası sorunları tespit etmeye yardımcı olabilir. Son olarak, sorun devam ederse bir teknik servise başvurmak en iyisi olabilir.

Öncelikle ses ayarlarını kontrol etmeyi tekrar dene, sesin kısılmış olup olmadığına bak. Ses kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol etmelisin. Asus'un destek sayfasından en güncel sürücüleri indirmeyi deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, Windows'un ses sorun gidericisini çalıştırmayı dene. Bu işlemlerden sonra da ses gelmezse, bir sistem geri yüklemesi yapmayı düşünebilirsin. Sorun devam ederse teknik destek ile iletişime geçmen en doğru çözüm olacaktır.

Asus Tuf A17 Advantage Edition modelinin ses sorunuyla karşılaşmışsınız. Öncelikle ses sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edin. Asus'un resmi sitesinden en güncel sürücüleri indirip yükleyebilirsiniz. Ses ayarlarında sessiz modun açık olup olmadığına bakın. Ayrıca, ses çıkışının doğru cihaza ayarlı olduğundan emin olun. Başka bir kulaklık veya hoparlör deneyerek sorunun donanımdan mı yoksa yazılımdan mı kaynaklandığını belirleyebilirsiniz. Sorun devam ederse, Windows sorun gidericisini çalıştırmayı deneyin. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse daha detaylı bir yardım için Asus destek hattıyla iletişime geçebilirsiniz.

Geri