Asus Tuf Fx506Gd'de MacOS kurulumu

YurekBoslugu

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, ikincil makinam olan Asus Tuf Fx506Gd dizüstü bilgisayarımda Windows 11 ve MacOS'u birlikte çalıştırmayı planlıyorum, ancak bazı noktalar konusunda tereddütlerim var. Sistem özelliklerini aşağıda paylaşıyorum.

Bilgisayarın üreticisi Asus, modeli Tuf Fx506Gd. İşlemci i7 9750H, 16 GB RAM mevcut. Ekran kartı Intel UHD 630 ve GeForce GTX 1050Ti'dan oluşuyor. Depolama birimi olarak 750 GB'lık bir Intel NVMe SSD kullanıyorum. Ağ bağlantısı için Intel Wireless-AC 9560 ve Realtek PCI-e GBE Aile Denetleyicisi mevcut. Bluetooth ise Intel tarafından sağlanıyor, detaylarını bilmiyorum.

Temiz bir Windows kurulumu düşünüyorum ve Intel SSD'yi yazılımsal olarak ikiye bölmeyi planlıyorum. Yaklaşık 384 GB'lık bir alana Windows 11, kalan 366 GB'lık kısma da MacOS yüklemeyi hedefliyorum. Bu mümkün mü, emin değilim.

İlk sorum, tek bir SSD üzerinde iki işletim sistemini yazılımsal bölme ile kurabilir miyim?

İkinci olarak, mevcut Wi-Fi, Bluetooth ve diğer donanımlar MacOS altında sorunsuz çalışacak mı?

Üçüncü ve son olarak, MacOS Ventura kurulumu mümkün mü? Sonraki sürümler çıktığında güncelleme yapabilecek miyim?

Geçen ay ilgili bir video izledim. Bu bilgisayara uygun EFI dosyasını paylaşabilecek biri var mı? EFI dosyalarını düzenleme konusunda bilgim yetersiz, yardımcı olabilecek birisi varsa minnettar olurum. İnternette i5 işlemcili versiyonu için bir EFI dosyası buldum ancak uyumlu olmayabileceğini düşünerek kullanmadım. Uygun bir EFI dosyası ve Ventura imajı paylaşımı rica ediyorum.

Geri