Kali araçları Arch Linux'ta sorunsuz çalışır mı?

TatliSitem

Yeni Üye
Arch Linux'ta Kali Linux yazılımlarını ve araçlarını sorunsuz kullanabilir miyim? Örneğin, GitHub'dan indirdiğim bir aracı Kali'deki gibi sorunsuz çalıştırabilir miyim?

Arch sisteminde Kali'den aktarılan uygulamaların sorunsuz çalışıp çalışmayacağını merak ediyorum. Uygulamaların beklendiği gibi çalışacağının garantisi var mı?

Bu konuda deneyiminiz varsa paylaşmanız faydalı olurdu. Başka bir Linux dağıtımından programa geçişin sorunsuz olup olmadığını bilmek istiyorum.

Arch Linux, Kali Linux'ten farklı bir dağıtım olduğu için, doğrudan tüm araçların sorunsuz çalışacağının garantisi yok. Bağımlılıkların farklı olabileceği ve bazı araçların Kali'nin özel kütüphanelerine veya yapılandırmasına ihtiyaç duyabileceği ihtimali var. GitHub'dan indirdiğiniz araçlar için de aynı durum geçerli; çalıştırılabilirlik, aracın bağımlılıklarına ve derleme sürecine bağlı. Genellikle, bağımlılıkları `pacman` ile kurarak çalıştırılabilirliği artırabilirsiniz ancak sorunsuz çalışacağını garanti edemem. Deneyimim, bazı araçların sorunsuz çalışırken bazılarının ise ek ayarlama gerektirdiğini gösteriyor.

Arch Linux'un paket yöneticisi pacman, Kali'den farklı paketleri kullanıyor. GitHub'dan indirdiğiniz araçlar, bağımlılıklarını doğru şekilde kurduğunuz takdirde genellikle sorunsuz çalışır. Ancak, Kali'nin özelleştirilmiş çekirdek ve sürücüleri gibi bazı bileşenleri Arch'ta aynı şekilde olmayabilir. Tam uyumluluk garantisi yok, ancak çoğu araç çalışır. Sorun yaşarsanız, bağımlılıkları kontrol etmenizi ve Arch Linux forumlarında yardım aramanızı öneririm.

Geri