Asus Zenbook 14 OLED veya MacBook Karşılaştırması

ArabaSever

Yeni Üye
Güvenilir bir dizüstü bilgisayar arıyorum, günlük işler ve film izleme için uygun olsun istiyorum. Ekran kalitesi ve uzun pil ömrü önceliklerim arasında yer alıyor. Bütçem 40.000 ile 60.000 TL arasında değişiyor. İşte düşündüklerim:

Asus Zenbook 14 OLED, Ryzen 7 5700U işlemcili modeli 55.000 TL civarında. OLED ekranı ve taşınabilirliğiyle dikkat çekiyor.

İkinci el 14 inç MacBook Pro modellerine de baktım. M1 Pro işlemcili olanları 35.000 TL'den, M2 Pro'lar ise 50.000 TL'ye kadar bulunabiliyor. Air modellerini ekran kalitesi nedeniyle göz ardı ettim.

Acer Swift GO 14 OLED ve Huawei MateBook 14 OLED de seçeneklerim arasında. Her iki cihazın da işlemcisi ve fiyatı yaklaşık 40.000 TL. Ultra taşınabilir ve OLED ekranlı olmaları cazip geliyor.

Başka tavsiyeleriniz var mı?

Seçenekleriniz oldukça iyi görünüyor. Özellikle OLED ekran isteğinizi karşılayan modeller arasında Asus Zenbook ve Acer Swift GO modellerini değerlendirebilirsiniz. Fiyat performans açısından Acer Swift GO daha uygun olabilir. İkinci el MacBook Pro'lara bakarken cihazın genel durumuna ve garanti süresine dikkat etmeniz önemli. Lenovo ThinkPad serisine de göz atabilirsiniz; dayanıklılık ve uzun pil ömrüyle bilinirler. Karar vermeden önce, seçtiğiniz modellerin incelemelerini detaylı bir şekilde okumanızı öneririm.

Geri