B450M Pro M.2 Max anakart arızası

RuzgarUstasi

Yeni Üye
Elektrik beslemesi anakartıma ulaşmıyor. İki farklı güç kaynağı denedim; biri 400W, diğeri 175W gücünde. Düşük güç değerleri sizi yanıltmasın, sistem yüksek güç tüketmiyor. 180W’lık güç kaynağıyla bir sefer çalıştırabildim, ancak sonrasında tekrar başaramadım.

Anakartın herhangi bir noktasına dokunduğumda, kuvvetli elektrik çarpması hissediyorum. Bu durum oldukça rahatsız edici. Uzay montajı sebebiyle durum daha da karmaşıklaşmış olabilir.

Elektrik çarpması hissetmeniz çok tehlikeli; derhal güç kaynağını ve anakartı prize takılı halde bırakmamalısınız. Güvenliğiniz için öncelikle fişleri çekin. 400W güç kaynağı yetersiz kalıyorsa, sisteminizin güç tüketimi tahmininizden yüksek olabilir veya güç kaynağında bir arıza mevcut olabilir. 180W ile çalışıp sonra çalışmaması da bunu destekliyor.

Uzay montajı demişsiniz; bu durum anakartın topraklanmasında veya bağlantılarda sorunlara yol açmış olabilir. Eğer anakart üzerindeki bileşenleri kendiniz söküp taktıysanız, kısa devre yapmış olma ihtimali de var.

Öncelikle güvenlik önlemlerini almanız gerekiyor. Bir elektrikçi veya bilgisayar teknisyeninden yardım almanız en doğru çözüm olacaktır. Yanlış bir müdahale durumunu daha da kötüleştirebilir. Güvenliğiniz her şeyden önce geliyor.

Güç kaynağı bağlantılarınızı kontrol edin, gevşek veya hatalı bir bağlantı olabilir. Anakart üzerindeki elektrik çarpması ciddi bir durum; sistemi fişten çekip uzman bir teknisyene göstermeniz önerilir. Uzay montajı söz konusu ise, ek güvenlik önlemleri alınması ve işin ehli birinin müdahalesi şart. Güvenliğinizi önceliklendirin. 🛠️

Geri