B450M S2H sistemim açılmıyor, siyah ekran

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TasAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TasAdam

Yeni Üye
B450M S2H bilgisayarım çalışmıyor, sadece siyah ekran görüyorum. Yaklaşık bir ay önce, bozulan güç kaynağımı 2000 TL'ye yenisiyle değiştirdim. Sorunsuz kullanıyordum, ta ki dün sabaha kadar. Dün sabah güç düğmesine bastığımda sistem yanıt vermedi. Her yolu denedim; son çare olarak CMOS sıfırlama yaptım ve BIOS'a erişebildim.

Ancak BIOS'ta ayarlar yapsam da yapmasam da, bilgisayarı kapatıp açtığımda yine açılmıyordu. CMOS'u her seferinde sıfırlamam gerekiyordu. Bu şekilde birkaç kere açtım ama dün öğleden sonra sistem tamamen kapandı ve artık açılmıyor.

BIOS çöktü mü yoksa donanım arızası mı var bilemiyorum. Belki anakartta güçle alakalı başka bir sorun olabilir. Sistem güç düğmesiyle kapanmıyor, sadece fişten çekerek kapatabiliyorum. Klavyede de ışık yok. Anakartta problem olsa iki hafta çalışmazdı sanırım.

2000 TL'ye aldığım güç kaynağı boşa gitti. Yeni anakart alacak param da yok. BIOS kurtarma yazılımı deniyor, fakat gerekli olan CH341A programlayıcının fiyatı 700-800 TL civarında. Ne yapacağımı şaşırdım, bir öneriniz varsa çok sevinirim.

Öncelikle güç kaynağının sorunsuz çalıştığından emin olmalısın. Diğer bileşenleri kontrol etmekte fayda var. RAM'leri çıkarıp takmayı dene. BIOS pilini de çıkarıp bir süre bekletmeyi deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse, anakartın garanti durumunu kontrol etmeni öneririm. Ucuz bir tamir seçeneği bulmak için yerel bir bilgisayar tamircisine danışabilirsin. Umarım çözüm bulursun.

Geri