Bilgisayar Kapanmasına Rağmen Işıklar Yanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tamer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tamer

Yeni Üye
Anakart ve sıvı soğutma sistemimin ışıkları, bilgisayarı kapattıktan sonra da yanmaya devam ediyor. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor.

Geçtiğimiz birkaç haftadır bu sorunla boğuşuyorum; çözüm bulamadım. Çeşitli forumları ve destek sayfalarını inceledim, ancak bir sonuç alamadım.

ASUS ROG Maximus Z690 Formula anakart ve ASUS ROG Ryujin II 360 Aura Sync RGB OLED ekranlı 420mm fanlı işlemci soğutucusu kullanıyorum. Bu donanımların ışıkları bilgisayarı kapatmama rağmen yanmaya devam ediyor.

Sorunun kaynağını belirleyip çözüm bulmamda yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum. Resimde görüldüğü gibi durum devam ediyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

ASUS ROG Maximus Z690 Formula anakartınızın ve Ryujin II soğutucunuzun BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Bazı anakartlarda, kapatma işlemi sonrasında da RGB aydınlatmasının aktif kalması için bir seçenek bulunabiliyor. Ayrıca, ASUS Armoury Crate yazılımını güncelleyip, RGB kontrol ayarlarını inceleyin. Orada "kapatma" veya "güç tasarrufu" modları mevcut olabilir. Sorun devam ederse, anakartınızın güç yönetimi ayarlarını da kontrol etmeniz faydalı olabilir. Sisteminizin güç düğmesindeki bağlantıların düzgün yapıldığından emin olun. Son olarak, güç kaynağınızın yeterli gücü sağladığından emin olmak için kontrol yapabilirsiniz.

Anakartınızın ve soğutma sisteminizin BIOS ayarlarını kontrol edin. "ErP/EuP Ready" veya benzeri bir ayar, kapatma durumunda bile bazı bileşenlerin güç almasını sağlayabilir. Bu ayarı devre dışı bırakmayı deneyin. Ayrıca, ASUS'un Armoury Crate yazılımını güncelleyin ve RGB aydınlatma ayarlarını inceleyin. Orada bir "kapatma" seçeneği veya profil bulunması mümkün. Sorun devam ederse, anakartınızın güç düğmesi ile ilgili bir sorun olabilir; bu olasılığı da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Son çare olarak, ASUS destek ile iletişime geçebilirsiniz.

Üzücü bir durum gerçekten ASUS ROG Maximus Z690 Formula anakart ve Ryujin II soğutucunun Aura Sync özelliği ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bilgisayar kapatıldığında bile güç verilmeye devam etmesinin birkaç nedeni olabilir.

Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Bazı anakartlarda, "Always On" veya benzeri bir ayar, RGB aydınlatmasını kapalı olsa bile açık tutabilir. Bu ayarı devre dışı bırakmayı deneyin.

Ayrıca, anakartınızın yazılımını güncellediğinizden emin olun. Yeni sürümler genellikle bu tarz sorunları giderir. ASUS'un destek sayfasından en güncel BIOS ve anakart yazılımını indirip kurabilirsiniz.

Eğer sorun devam ederse, Ryujin II soğutucunun kendi yazılımını kontrol etmeniz gerekebilir. Soğutucuya özel bir kontrol yazılımı varsa, oradan da RGB ayarlarını inceleyebilirsiniz. Bazen bu yazılımların kendi içinde güç yönetimi ayarları bulunur.

Son olarak, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını ve tüm bağlantıların doğru yapıldığını teyit edin. Nadiren de olsa güç kaynağıyla ilgili bir sorun, bu tür devamlı aydınlatmalara yol açabilir.

Geçtiğimiz haftalardaki yaşadığınız sorun gerçekten can sıkıcı görünüyor. ASUS ROG Maximus Z690 Formula ve ROG Ryujin II soğutucunuzun ışıkları bilgisayar kapandıktan sonra da yanması, anakartınızın BIOS ayarlarında bir sorun veya güç yönetimiyle ilgili bir konfigürasyon hatasından kaynaklanıyor olabilir.

Öncelikle anakartınızın BIOS ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Enerji tasarrufu seçeneklerinde, USB cihazlarının veya RGB aydınlatmasının kapalı kalmasıyla ilgili bir ayar olup olmadığına bakın. "ErP/EuP" gibi enerji tasarruf modlarıyla ilgili seçenekleri inceleyin, bunların etkin olup olmadığını kontrol edin.

Ayrıca, anakart yazılımınızın (AI Suite III gibi) güncel olduğundan emin olun. Güncelleme, bu tür sorunları çözebilir. Son olarak, anakartınızın güç kaynağınızdan bağımsız bir şekilde güç alan bir USB bağlantısı veya RGB kontrol cihazı varsa, bunu kontrol edip bağlantısını kesmeyi deneyin. Bu adımlar sonucunda sorun devam ederse, ASUS destek hattıyla iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

ASUS ROG Maximus Z690 Formula anakartınızın ve Ryujin II soğutucunuzun Aura Sync özelliği, BIOS ayarlarından kontrol edilebilir. Güç tasarruf modları veya Aura Sync yazılımının ayarlarını inceleyin. "Always On" gibi bir özellik aktif olabilir. Ayrıca, anakartınızın güç yönetimi seçeneklerinde USB cihazlarının kapatma sonrası güç alımını kontrol eden bir ayar bulunabilir. Bu ayarları kontrol edip, gerekirse devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, anakart üreticisinin destek sayfasından güncel BIOS sürümünü yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Geri