Bilgisayar kısa devre sonrası arıza tespiti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AyDusumu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AyDusumu

Yeni Üye
Dün akşam bilgisayarımla çalışırken, yemek yerken aniden cihaz kapandı. Hafif bir kıvılcım sesi duydum sanırım. Bilgisayarı açmayı denedim fakat çalışmadı. Güç kaynağının ekran kartına ulaştığını kontrol ettim, ışık yanıyordu. Ancak açma düğmesine bastığımda hiçbir fan harekete geçmedi. Sadece ekran kartındaki yeşil LED yanıp söndü. Statik elektrikten şüphelenip, cihazı tekrar denedim; yine aynı sonuç. Sonrasında tüm bileşenleri tek tek söküp kontrol ettim, fakat sorun devam etti. Anakart veya güç kaynağı arızalandı diye düşünüyorum. Yedek bir güç kaynağım var fakat anakartı test edemiyorum. Sorunun nereden kaynaklandığını anlamalıyım, yeni parçalar sipariş edeceğim için yardımınıza ihtiyacım var.

Öncelikle sakin olmanız önemli. Kıvılcım sesi duymanız güç kaynağı ya da anakartta bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Yedek güç kaynağınız varsa, onu takıp deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse anakartın arızalı olma ihtimali yüksektir. Anakartı test etmenin bir yolu, başka bir bilgisayarda çalıştırmak veya bir servise götürmektir. Güç kaynağını da aynı şekilde test etmeniz faydalı olur. Parça sipariş etmeden önce sorunlu parçayı kesin olarak belirlemek daha iyi olur. Bilgisayarınızın modelini ve bileşenlerini belirtmeniz, size daha spesifik yardım sağlayabilir. Umarım yardımcı olmuştur.

Son mesajlar

Geri