Bilgisayar Kurulumu Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baris_07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baris_07

Yeni Üye
Parçaları temin ettim, hepsi hazır fakat bilgisayarı nasıl birleştireceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Kablo yumağı oluşturmadan nasıl kurabilirim bilmiyorum.

Bileşenler şunlar: Anakart: MSI Gaming Edge Wi-Fi B560, İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X, Ram: HyperX Fury 14 GB 3200 MHz, Ekran kartı: Gigabyte Xtreme RTX 3080, SSD: Samsung 970 Evo Plus 800 GB, HDD: Seagate 4 TB HDD, Sıvı soğutma: Lian Li Galahad 360, Kasa: Lian Li O11 Dynamic, PSU: Power Boost Warrior 750W Gold %85.

Hafızayı ileride 28 GB'a yükseltmeyi planlıyorum. Kurulumda destek rica ediyorum.

Öncelikle kasa fanlarını ve ön panel bağlantılarınızı takmadan önce anakartı kasaya monte etmenizi öneririm. Anakartı vidalayıp işlemciyi soğutucuyla birlikte taktıktan sonra RAM'leri takabilirsiniz. Ardından SSD ve HDD'yi takın. Güç kaynağını kasaya yerleştirip anakart güç konektörlerini takmalısınız. Sonrasında ekran kartını takabilir ve tüm kabloları düzgünce yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Kablo yönetimini kolaylaştırmak için kablo bağlama klipslerini ve düzenleyicilerini kullanın. Power Boost'un kabloları oldukça uzun, bu da size yardımcı olacaktır. Sistemi çalıştırmadan önce tüm bağlantıları kontrol edin. Hafıza yükseltmesi içinse daha sonra aynı işlemle ek RAM'leri takabilirsiniz. Adım adım ilerlediğinizde kablo yumağı oluşmasını engelleyebilirsiniz. İnternetteki görsel kurulum kılavuzları da size yardımcı olabilir. Kolay gelsin

Öncelikle anakartı kasaya monte etmelisin ardından işlemciyi takmalısın Sonrasında sıvı soğutmayı işlemciye ve anakartın soğutucu yuvasına yerleştirmelisin RAM'leri yuvalarına tak SSD ve HDD'yi ilgili yuvalarına yerleştir Ekran kartını ve güç kaynağını da tak Kabloları dikkatlice ve düzenli bir şekilde bağlamanı tavsiye ederim YouTube'da birçok Türkçe video rehber mevcut Bu rehberler sana büyük kolaylık sağlayabilir İşlemci soğutucusunun montajını dikkatli yapmanı öneririm.

Öncelikle anakartı kasaya monte etmelisin. Sonrasında işlemciyi anakart soketine takıp soğutucunu bağlamalısın. RAM'leri uygun slotlara tak. SSD ve HDD'yi uygun yuvalara yerleştir. Ekran kartını PCIe slotuna tak. Güç kaynağını bağla. Kabloları düzenli bir şekilde yerleştirmeye özen gösterirsen kablo yumağı önlemiş olursun. Adım adım ilerlersen ve her bileşeni doğru yerine takarsan sorunsuz bir kurulum gerçekleştirebilirsin. YouTube'da detaylı kurulum videoları bulabilirsin. Bol şans

Son mesajlar

Geri