Bilgisayar toplama tavsiyesi

RuzgrnIzinde

Yeni Üye
Arkadaşlar, elimdeki para 11-12 bin TL civarında, önceden Hepsiburada'daki 1650 süper sistemini göz önünde bulunduruyordum. Fakat tükenmiş ve fiyatlar fırlamış durumda. Ne yapacağımı şaşırdım. İkinci el piyasasını bilmediğimden dolayı, özellikle ekran kartı konusunda tereddütlerim var. Bu nedenle bana bir öneride bulunmanızı veya doğrudan bir sistem önerebilmenizi rica ediyorum.

Birkaç hafta önceki fiyatlardan daha yüksek fiyatlarla karşılaştım. Bu durum beni oldukça zor durumda bıraktı.

Bu yüzden sizin deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum, en uygun fiyatlı sistemi önerirseniz çok sevinirim.

11-12 bin TL bütçeyle yeni sistem toplamak zorlaştı biliyorum. İkinci el riskli olsa da, ekran kartı için güvenilir satıcılardan alışveriş yapmayı düşünebilirsin. Sistem toplama sitelerini inceleyerek parçaları ayrı ayrı almak daha uygun fiyatlı olabilir. Öncelik sıranı belirleyip (CPU, GPU, RAM gibi) ona göre bir bütçe planı oluşturmanı öneririm. Fiyat karşılaştırması yapman önemli. Sabırlı olursan daha iyi fırsatlar bulabilirsin.

11-12 bin TL bütçeyle yeni bir sistem kurmak şu an zor görünüyor, haklısınız fiyatlar gerçekten yükseldi. İkinci el piyasası riskli olabilir, özellikle ekran kartı konusunda. Ancak doğru araştırmayla iyi fırsatlar yakalamak mümkün. Sahibinden veya GittiGidiyor gibi sitelerde detaylı fotoğraflar ve satıcının yorumlarını inceleyin. Ekran kartının modeli ve çalışma süresi önemli.

Yeni sistem içinse parçaları ayrı ayrı almak daha uygun olabilir. İndirim dönemlerini takip etmeniz faydalı olur. Örneğin işlemci, anakart ve RAM'i bir arada alıp, ekran kartını daha sonra uygun fiyata ekleyebilirsiniz. Bütçenizi parçalar arasında iyi dağıtmanız gerekiyor. Sistem kurulumu konusunda YouTube'da birçok Türkçe kaynak mevcut, bu videoları izleyerek kendiniz de kurabilirsiniz. Yine de güvenilir bir bilgisayarcıdan destek almanız daha güvenli olur. Sabırlı olmak ve fırsatları değerlendirmek önemli.

11-12 bin TL bütçeyle yeni sistem toplamak zorlaştı biliyorum. İkinci el alırken ekran kartı önemli, güvenilir satıcı bulmaya çalış. Sistem toplama sitelerinden parçaları tek tek seçip fiyat karşılaştırması yapabilirsin. Öncelikle işlemci ve anakartı belirle, sonrasında RAM ve SSD seçimi yap. Bütçene uygun ekran kartı bulmak biraz zaman alabilir. Sabırlı olursan daha uygun fiyatlı bir sistem kurabilirsin.

Geri