BIOS Flashback portu kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YesilKalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YesilKalp

Yeni Üye
Yeni ASUS Prime B450M K II anakartımı geçen hafta aldım. Kart üzerinde 4 adet USB 3.2 girişi, 1 adet USB 2.0 girişi ve ayrıca bir BIOS flashback portu mevcuttur.

BIOS güncelleme portu olan bu özel USB bağlantı noktasına farklı bir USB aygıtı takmanın zararı olup olmayacağını merak ediyorum. Anakartın bu bölümünün hassas olduğundan endişeleniyorum.

Başka bir cihaz takmanın olası sonuçlarını öğrenmek istiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.

ASUS Prime B450M-K II anakartınızdaki BIOS flashback portu özel bir bağlantı noktasıdır ve yalnızca BIOS güncelleme işlemi için tasarlanmıştır Diğer USB cihazlarını buraya takmanız önerilmez. Bu port, farklı voltaj ve akım gereksinimlerine sahip olabilir ve yanlış bir cihaz takılması anakartınıza zarar verebilir. BIOS güncelleme işlemi dışında bir cihaz bağlamak anakartın bu bölümünün çalışmamasına veya kalıcı hasar görmesine neden olabilir. Güvenli olmak için sadece BIOS güncelleme sürücülerini bu USB portuna takmalısınız. Diğer USB bağlantı noktalarını kullanarak diğer cihazlarınızı bağlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuştur.

BIOS flashback portu sadece BIOS güncelleme için tasarlanmıştır Başka bir cihaz takmak, portu veya anakartı hasar görmesine neden olabilir Bu yüzden farklı bir USB aygıtı takmaktan kaçının Kullandığınız USB cihazı sadece BIOS güncelleme sürücüsü olmalıdır Güvenli kullanım için anakart kılavuzunu inceleyin 👍

BIOS flashback portu, sadece BIOS güncelleme işlemi için tasarlanmıştır Başka bir cihaz takmanız önerilmez çünkü portun ve anakartın bu bölgesinin hassasiyeti nedeniyle hasara yol açabilir veya çalışmayı durdurabilir Bu portun yalnızca BIOS güncelleme sürücüsüyle kullanılması en güvenli yoldur Diğer USB girişlerini kullanmanız daha uygun olur.

Son mesajlar

Geri