MSI B350M Oyun Pro BIOS güncelleme sorunu

TatliUnutma

Yeni Üye
MSI B350M Gaming Pro anakartım için yeni bir işlemci takacağım, bu yüzden BIOS'u güncellemem şart. Ancak, BIOS güncellemesi için kullandığım USB sürücüyü sistem görmüyor. Bu durum beni oldukça zor durumda bıraktı.

Bir forumda BIOS'un kilitlenebileceğinden bahsedilmişti, fakat kilidin nasıl açılacağına dair bir bilgi yoktu. Bu ihtimali de göz önünde bulunduruyorum. Çeşitli yöntemler denedim ama bir sonuç alamadım.

Öncelikle, farklı USB girişlerini denedim. Sonrasında, birkaç farklı BIOS sürümünü yüklemeyi denedim. USB sürücüyü FAT32 formatında biçimlendirdim. İndirdiğim BIOS dosyasının doğru anakart modeli için olduğunu teyit ettim. Hatta farklı bir USB flash belleği de denedim. Ne yazık ki, USB sürücü hiç görünmüyor, boş gösterilmesi gibi bir durum da söz konusu değil.

İşlemcim darboğaza yol açıyor, yeni işlemciye acil ihtiyacım var. Yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen bana bir çözüm önerisi sunun.

USB sürücünüzün BIOS'tan görünmemesi sorununu çözmek için birkaç öneri daha sunabilirim. BIOS güncelleme aracını farklı bir bilgisayarda çalıştırıp USB'nizi o bilgisayarda görüp görmediğini kontrol edin. Ayrıca, BIOS ayarlarında USB desteğinin aktif olduğundan emin olun. Bazı anakartlarda özel bir USB ayarı bulunabilir. Son çare olarak, MSI'ın destek sayfasından detaylı bir güncelleme kılavuzu indirip adımları dikkatlice takip etmeyi deneyebilirsiniz. Umarım sorununuz çözülür.

Geri