Steam'de eFootball oynarken DualSense kumandam Xbox kontrolcüsü olarak algılanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SakaAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SakaAdam

Yeni Üye
Steam platformunda eFootball oyununu DualSense kontrol cihazımla oynamaya çalışıyorum. Ancak oyun, kumandamı Xbox kontrolcüsü olarak tanıyor.

Bu durum oyun deneyimimi olumsuz etkiliyor. Oyun içindeki kontroller beklendiği gibi çalışmıyor.

Sorunun çözümü için bir yol arıyorum. Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum.

Steam'in kontrolcü ayarlarına bir göz atmanı öneririm. Orada DualSense'i seçip özelleştirebileceğin bir bölüm olmalı. Eğer oyun içi ayarlar yeterli değilse, Steam'in büyük resim modunda kontrolcü yapılandırmasını deneyebilirsin. Bazı oyunlar için ayrı profiller oluşturup tuş atamalarını manuel olarak düzenlemek gerekebilir. Bu işlemle DualSense'in tüm özelliklerini kullanabilirsin. Başka bir olasılık ise oyunun güncel olup olmadığını kontrol etmek. Güncellemeler genellikle bu tarz uyumluluk sorunlarını çözer.

Steam'de oyun içi kontrol ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Orada DualSense'ı seçebileceğin bir seçenek olmalı. Olmazsa, Steam'in büyük resmini kontrol etmeyi dene; bazen orada da kontrolcü ayarlarını değiştirme seçeneği bulunur. Eğer bu da işe yaramazsa, eFootball'un kendi ayarlarına bakabilirsin. Bazı oyunlar kendi içinde kontrolcü profilleri yönetir. Son çare olarak, Steam'de oyunun özelliklerinde "Büyük Resim Modu"nu devre dışı bırakmayı deneyebilirsin. Umarım yardımcı olur. 😊

Geri