MSI MPG B550 Plus anakartımda ARGB fan bağlantıları nasıl yapılmalı?

GunBitmeden

Yeni Üye
MSI MPG B550 Plus anakartımla ilgili bir sorun yaşıyorum. Kasam, Power Boost ARGB destekli ve altı adet fan içeriyor.

Bu fanları, kasamın arka kısmındaki dört pinli Molex konnektörlerini kullanarak birbirine bağladım ve son olarak güç kaynağıma (PSU) taktım. Bilgisayar açıldığında fanlar dönüyor fakat RGB aydınlatmaları çalışmıyor.

Anakartıma henüz hiçbir LED veya fan bağlı değil çünkü fanların üzerinde sadece iki pinli tek bir kablo var. Resmini ekledim. Birçok video izledim, fakat hepsinde RGB bağlantıları için uygun kablolar varmış gibi görünüyor, benimkilerde ise yok.

Yaptığım bir hata olabilir mi? Sorunun kaynağı nedir? Yardımınızı rica ediyorum.

Ekli fotoğraftaki kablolar sadece fanları çalıştırmak için yeterli görünüyor, RGB kontrolü için ayrı bir bağlantıya ihtiyaç duyuyor olabilirler. Power Boost ARGB desteği, anakartınızdaki RGB header'ları kullanarak kontrol edilmeli. Fanlarınızı kontrol eden Molex bağlantısı sadece gücü sağlıyor, RGB'yi değil. Anakartınızın kılavuzuna bakarak RGB header'larının yerini ve kullanımını inceleyin. RGB kontrolü için gerekli kablo veya bir RGB kontrolcü satın almanız gerekebilir. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli RGB gücünü sağladığından emin olun.

Geri