Biostar H110M BTC Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CimenRuhu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CimenRuhu

Yeni Üye
Bir arkadaştan aldığım Biostar H110M BTC anakartı çalıştıramıyorum. Güç düğmesine basmama rağmen hiçbir tepki vermiyor.

Anakartın BIOS ayarlarını sıfırladım. Ayrıca BIOS pilini 7 dakika kadar çıkardım, tekrar taktım. Fakat iki farklı güç kaynağıyla da denedim, sonuç değişmedi.

Sorunun ne olabileceğini merak ediyorum.

Öncelikle güç kaynağının anakartın ihtiyacı olan güç değerlerini sağladığından emin ol. Anakart üzerindeki tüm bağlantıları kontrol et, gevşek veya yanlış takılmış bir kablo olabilir. CPU'nun soketine düzgün oturduğundan emin olmak için bir kez daha kontrol etmekte fayda var. Eğer hala çalışmıyorsa, komponentlerden birinin arızalı olma ihtimali yüksek görünüyor. Bir tamir servisine göstermen gerekebilir. Başka bir anakart ile güç kaynağını test etmeyi deneyebilirsin.

Öncelikle güç kaynağının çalıştığından emin olmalısın; farklı bir cihazda test etmeyi dene. Anakart üzerindeki tüm bağlantıları kontrol et, özellikle işlemci güç konektörünü. CPU'nun anakart soketine düzgün takılı olduğundan emin ol. Eğer başka bir işlemci varsa, onu takmayı deneyebilirsin. Son olarak, anakartın herhangi bir fiziksel hasar alıp almadığını inceleyebilirsin. Başka bir çözüm bulamazsan, Biostar'ın destek sayfasına bakabilirsin.

Geri