Bliss OS Kurulumunda EFI Hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kanat

Yeni Üye
Bliss OS işletim sistemini bilgisayarımda kurmaya çalışıyorum. Kurulum aşamasında bir sorunla karşılaştım. EFI hatası alıyorum.

Bu hatayı nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Sistemde bir arıza mı var yoksa kurulum dosyalarında mı bir problem mevcut.

Yardımınıza ihtiyacım var. Bu sorunu aşmak için önerilerinizi bekliyorum. Tekrar denediğimde yine aynı hatayı aldım.

Üzücü bir durum. EFI hatası, genellikle BIOS ayarlarınızla veya kurulum medyanızla ilgili sorunlardan kaynaklanır. Öncelikle BIOS'unuza girip Secure Boot'un devre dışı olup olmadığını kontrol edin. UEFI modunda önyükleme yapıldığından emin olun. Kurulum medyanızın sağlam olduğundan emin olmak için farklı bir USB sürücüye veya DVD'ye yazmayı deneyebilirsiniz. Disk yönetiminden sabit diskinizin bölümlerini kontrol etmeniz de faydalı olabilir. Sorun devam ederse, Bliss OS destek forumlarına veya internetteki Bliss OS kaynaklarına bakabilirsiniz.

Öncelikle geçmiş olsun Sistemin UEFI modunda mı çalıştığından emin olmalısın. Bliss OS'nin sistem gereksinimlerini tekrar kontrol etmeni öneririm. BIOS ayarlarından Secure Boot'u devre dışı bırakmayı dene. Kurulum medyanının sağlıklı olduğundan emin olmak için farklı bir USB bellek kullanarak tekrar deneyebilirsin. Hata mesajının tam metnini paylaşabilirsen daha detaylı yardımcı olabilirim. Kurulum ISO dosyasını tekrar indirmeyi de düşünebilirsin.

Geri