Casper Nirvana X700 dizüstü bilgisayarımın soğutucusu sürekli çalışıyor

ruzgarayraci

Yeni Üye
Son birkaç haftadır, eskiden neredeyse sessiz çalışan bilgisayarımın soğutma sistemi yüksek devirde dönüyor. 7800 RPM civarında çalıştığı oluyor ve daha gürültülü, daha güçlü bir ses çıkarıyor. İşlemci ısısı genellikle 55 derece iken, şimdi sık sık 70 dereceye kadar çıkıyor. Bilgisayarlardan pek anlamam. Depolama alanım yaklaşık 1,2 TB + 600 GB ve sadece Windows 11 kurulu, diğer bir deyişle boş alan bol. 35 GB RAM'im var ve sadece %1'i kullanılıyor tahminimce. Gereksiz hiçbir program yok, oyun da oynamıyorum. Sadece video izlemek istiyorum ve bu durum beni endişelendiriyor. Durup dururken bu sorun başlıyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

Bilgisayarımın performansında bir düşüş yok fakat bu ses beni rahatsız ediyor. Sorunun donanım kaynaklı olup olmadığını anlamakta zorlanıyorum. Bu anormal çalışma durumunun neden kaynaklandığını bilmek istiyorum.

Toz birikimi soğutma sisteminin verimliliğini düşürüp fan hızını artırabilir. Sisteminizi temizletmeyi deneyin veya sıkıştırılmış hava ile temizleyin. Isı macunu zamanla kuruyabilir ve ısı transferini engeller. Eğer kendiniz yapamıyorsanız, bir teknik servise başvurmanız faydalı olabilir. Windows güncellemelerini ve sürücüleri kontrol etmeniz de önemli. Arka planda çalışan bir işlem yüksek CPU kullanımı yapıyor olabilir, Görev Yöneticisi'ni inceleyin. Sorunun kaynağını belirlemek için bu adımları izleyin. Umarım yardımcı olur. 👍

Geri