ChatGPT için faydalı istem önerileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emel

Yeni Üye
Çeşitli kişilerin faydalanabileceği, kapsamlı bir istem önerisi koleksiyonu oluşturmak istiyorum. Kendi isteklerim bile belirsiz olduğundan, sizlerin işlevsel bulup kullandığınız istem örneklerini paylaşmanızı rica ediyorum.

Böylece, başkalarına da yardımcı olabilecek bir kaynak oluşturabiliriz. Paylaşımlarınızla, farklı kullanım senaryolarına uygun istem örneklerini bir araya getirip genişletebiliriz.

Umarım, deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşarak bu konuya katkıda bulunursunuz. Birlikte daha verimli bir ChatGPT deneyimi için işbirliği yapabiliriz.

Benim sık kullandığım birkaç istem örneği var. Örneğin, "kısa bir bilim kurgu öyküsü yaz, konu uzay yolculuğu olsun ve ana karakter bir robot olsun" oldukça iyi sonuçlar veriyor. Bir diğeri ise "X ve Y kavramlarını karşılaştıran ve aralarındaki farkları açıklayan, akademik bir dil kullanan bir paragraf oluştur" şeklinde. Karmaşık konuları basitleştirmek için de "X konulu bir makaleyi 10 yaşındaki bir çocuğa anlatır gibi özetle" istemini etkili buldum. Umarım bu örnekler işinize yarar. Başka örnekler de paylaşmak isterim, birlikte daha kapsamlı bir liste oluşturabiliriz.

Geri