Corsair RM750 ve RX 6800 XT bağlantı sorunu

CayirKosusu

Yeni Üye
RX 6800 XT ekran kartıma geçtim, 4-5 saatlik kullanımda oyun sırasında bilgisayar kendiliğinden yeniden başlıyor. OCCT programlarıyla yaptığım testlerde güç bölümünde bir hata tespit ettim.

Bu güç hatası nedeniyle, güç kaynağı ve RX 6800 XT arasındaki bağlantıda bir problem olduğunu düşünüyorum. Güç kaynağımdan iki adet 8 pinli güç kablosu bağlı. Tek bir kabloyu iki 8 pinli girişe taktım. Diğer PCI-E kablosu da çift başlı fakat bir 8 pinli ucu boşta kaldı.

Bu durumun soruna yol açtığından şüpheleniyorum. Güç kaynağımda fazladan çıkış var fakat uygun kablo bulamıyorum. Uygun bir kablo bulup deneyeceğim, çözüm olmazsa yeni bir güç kaynağı almak zorunda kalacağım. Başka bir sebep olabilir mi?

Öncelikle tüm PCI-E güç girişlerini ayrı kablolarla beslemeni öneririm. Çift başlı kablo kullanımı, özellikle yüksek güç tüketimli kartlarda sorun yaratabiliyor. Yeni bir kablo temin edip, her girişi ayrı bir kablo ile beslemeni denemelisin. Bu sorunu çözmezse, güç kaynağının wattajının yetersiz olma ihtimali de var, bunu da göz önünde bulundur. İyi şanslar. 👍

Geri