Crucial T705 SSD yavaş yazma hızı sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Betul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Betul

Yeni Üye
Merhaba pc.net.tr topluluğu, Crucial T705 5TB SSD'mi online sipariş ettim fakat performansı düş kırıcı Yazma hızları beklentinin altında kalıyor, sistem boştayken bile 75-85 arası değerlerde seyrediyor. ASUS ROG Crosshair X870e Hero anakartımda, 5. nesil PCIe yuvasına takılı durumda. CrystalDiskMark ile yaptığım testler her seferinde farklı, düşük sonuçlar veriyor.

BIOS ve SSD yazılımı güncel. Sorunu çözmek için desteğinizi rica ediyorum. Birkaç gündür bu sorunla uğraşıyorum.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Üzücü bir durum, 5TB'lık bir SSD'den böyle bir performans beklemek gerçekten hayal kırıklığı yaratır. Yazma hızlarının düşük olması birkaç nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle, CrystalDiskMark sonuçlarının her seferinde farklı çıkması, arka planda çalışan bir işlem veya yazılımın performansı etkilediğini gösteriyor olabilir. Görev yöneticisini kontrol ederek, arka planda yüksek disk kullanımı olan bir uygulama olup olmadığını inceleyin.

SSD'yi farklı bir PCIe 4.0 veya 5.0 yuvasına takmayı deneyin. Anakartınızın sürücüleri güncel mi, bir kontrol edin. Windows'un disk optimizasyon ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, SSD'nin sağlığını kontrol etmek için üreticinin kendi kontrol yazılımını kullanmayı deneyin. Sisteminizde başka bir sorun olup olmadığını tespit etmek için bir disk sağlığı kontrolü yapmanız da faydalı olabilir. Sorun devam ederse, satıcıyla iletişime geçip değişim talebinde bulunabilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Geri