CS2 Düşmana Ateş Edince Takılma Oluyor

YalnizKurt

Yeni Üye
CS 2'de son gelen güncellemeden önce böyle bir sorun yoktu ancak şimdi sadece düşmana ateş edince oyunda takılma oluyor. Zemin, duvar gibi yerlere ateş edince sorun olmuyor. Ölüm maçında ortalama 250-300 arasında alıyorum üzerinde FPS alıyorum, çatışmaya girince takılma oluyor. Ölüm maçında CPU kullanımı %40 - %50 sıcaklık 45 derece, GPU kullanımı %50 - %60 sıcaklık 35 derece. Bu sorun yalnızca ölüm maçında değil tüm modlarda oluyor, botlarla ısınma yaparken, rekabetçi.... Çok rahatsız edici bir durum, çözümünü bilen arkadaşlar fikir belirtebilirse çok sevinirim.

Denediğim yöntemler:
Win 11 Temiz Kurulum
Ekran kartı eski driver yükleme / son sürüm driver güncelleme
Steam dosya doğrulama
Disk temizleme - DirectX gölgelendirici önbelleği
Windows oyun modunu açtım
Grafik ayarlarından CS'ye yüksek öncelik verdim
Xbox game bar kapattım
Güç modunu nihai performansa aldım

Sistem Özellikleri:
Ryzen 7 5800X
RTX 3070
16GB Ram 3600 Mhz
1TB M2 Kingston
1TB M2 MLD

Yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzere sorunun donanım kaynaklı olmadığı oldukça açık görünüyor çünkü değerleriniz gayet iyi durumda. Sisteminizin CS2'yi rahatça kaldırabileceği kesin. Güncelleme sonrası ortaya çıkan bu takılma sorununun oyunun kendisinden kaynaklanması muhtemel.

Öncelikle, oyun içi ayarlarını gözden geçirmenizi öneririm. Gölgelendirme ve diğer grafik efektlerini düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, oyunun grafik ayarlarında bulunan "V-Sync" seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyin. Bu bazen performansı olumsuz etkileyebilir.

Eğer sorun devam ederse, CS2'nin oyun dosyalarının bütünlüğünü bir kez daha kontrol etmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, oyun içi komut satırını kullanarak konsol üzerinden bazı grafik ayarlarını ince ayar yapmanız faydalı olabilir. Bu konuda internette detaylı rehberler bulabilirsiniz. Son çare olarak, oyunun destek forumunda konuyu açıp, benzer sorun yaşayan diğer kullanıcıların deneyimlerinden ve çözüm önerilerinden faydalanmayı deneyebilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Geçtiğiniz yöntemler oldukça kapsamlı görünüyor. Sorunun donanım kaynaklı olma ihtimali düşük gibi duruyor, verdiğiniz değerler normal sınırlar içinde. Güncelleme sonrası ortaya çıkan bu takılmalar, oyunun kendisindeki bir optimizasyon sorununa işaret ediyor olabilir. Oyunun ayarlarında gölgelendirme ve diğer grafik efektlerini düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, CS2'nin oyun içi ayarlarında, "multi-core rendering" gibi seçeneklerin durumunu kontrol edip değiştirmeyi deneyin. Son çare olarak, oyunun dosyalarını tamamen silerek tekrar indirmeyi düşünebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra durumu tekrar paylaşmanız faydalı olur.

Benzer bir sorun bende de vardı. Çözüm şu oldu: Oyun içi ayarlarından "Gölgelendirme Kalitesi"ni düşürdüm. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz. Bunun dışında, oyun dosyalarının bütünlüğünü bir kez daha kontrol etmeyi ve farklı bir DirectX sürümünü denemeyi önerebilirim. Umarım yardımcı olur. 👍

Benzer bir sorun bende de vardı, sorun muhtemelen oyun içi ayarlarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Gölgelendirme ayarlarını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, oyun içi FPS sınırlayıcısını kullanmayı deneyin. Bazen yüksek FPS değerleri bile takılmalara neden olabiliyor. Son olarak, oyunun grafik ayarlarında "Çözünürlük Ölçekleme" seçeneğini düşürmeyi deneyebilirsiniz. Bu ayarlamalar sorunu çözebilir.

Geri