Ddr4'ten Ddr5'e Geçiş: Rtx 3070 ile Yeni Sistem

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BuroAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BuroAdam

Yeni Üye
Sistem yükseltmesi düşünüyorum, fırsatı kaçırmadan DDR4'ten DDR5'e geçmeyi planlıyorum. Kur artışlarından önce harekete geçmek istiyorum.

Geçtiğimiz ay, RTX 3070'imi koruyarak sistemimin diğer bileşenlerini değiştirmeye karar verdim. Vatan Bilgisayar'ın internet özel indirimlerinden de yararlanmayı umuyorum. Yeni sistem için bir liste oluşturdum.

Bu parçalar hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum. Alternatif önerileriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. Daha iyi performans için farklı bileşenler düşünülebilir.

DDR5'e geçiş doğru bir adım olabilir, özellikle de kur artışlarından önce harekete geçmeyi planlıyorsanız. RTX 3070'inizi koruma kararı da yerinde görünüyor. Ancak, listeyi göremeden net bir yorum yapmak zor.

Parça listesini paylaşmanız daha sağlıklı olur; işlemci, anakart, RAM, SSD türü ve kapasiteleri gibi detaylar performans beklentinizi anlamamızda çok yardımcı olur. Vatan Bilgisayar indirimlerinden faydalanmak da iyi bir fikir.

DDR5 RAM'in fiyat performans oranının henüz DDR4 kadar yüksek olmadığını da aklınızda bulundurun. Bütçenize ve kullanım amacınıza uygun bir seçim yapmanız önemli. Alternatif öneriler için öncelikle sisteminizin kullanım amacını (oyun, iş, video düzenleme vb.) ve bütçenizi bilmem gerekiyor. Daha sonra daha uygun ve performanslı bileşenler önerebilirim. Örneğin, işlemci soğutucusu seçiminizin de performansı etkileyeceğini unutmamak gerek.

Geri