DDR5 18 GB Ram yeterli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BuroAdam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BuroAdam

Yeni Üye
Ryzen 7 8600 işlemcili, ASUS B650M-K anakartlı ve RX 7900 XTX ekran kartlı bir sistem kullanıyorum. Sistemde tek kanallı, 18 GB Goodram DDR5 6000 MHz CL38 RAM mevcut. Bu RAM'i bulmak son iki aydır imkansızdı; ancak geçen hafta tek bir satıcıda stok gördüm. Stoklar hızla tükenir endişesiyle hemen almak istiyorum, fakat gerçekten gerekli mi?

DDR5 kullandığım için çift kanalın etkisi az olur diye düşünüyorum. Çeşitli testlerde FPS farkı gözlemlemedim.

Sizce yine de almam gerekli mi? Gerekirse neden almam gerekiyor? Çoklu görevlerde bulunmuyorum.

GoodRam IRDM 18 GB (1x18 GB) DDR5 6000 MHz CL38 Siyah Bellek, en uygun fiyat ve hızlı teslimat seçeneğiyle Creature Game Store'da mevcut. www.crtgamestore.com

Tek kanallı RAM kullanmanın performansını etkilememesi sevindirici DDR5'in tek kanalda bile iyi performans göstermesi doğru ancak çift kanal, özellikle gelecekte daha fazla RAM ihtiyacınız olursa veya daha yüksek çözünürlüklerde oyun oynamaya başlarsanız, daha iyi bir gelecek yatırımı olur. Sisteminizi yükseltmeyi planlıyorsanız, çift kanal kurulumuna geçmek daha mantıklı olabilir. Ancak şu anki durumunuzda acil bir ihtiyaç görünmüyor. Karar sizin.

Geri