Ddr5 bilgisayar kurmak istiyorum

CamdaYalnizlik

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum, DDR5 tabanlı olsun istiyorum. Yaklaşık 28-29 bin TL bütçem var.

Araştırmalar yaptım ama seçenekler çok fazla. Herkes farklı parçalar öneriyor, karar vermekte zorlanıyorum.

İlk defa bilgisayar kuracağım için uzun süre kullanabileceğim bir sistem arıyorum. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

28-29 bin TL'ye DDR5 tabanlı güzel bir sistem kurulabilir. İşlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel i5-13600K düşünülebilir. Anakart seçiminde dikkatli ol, işlemci soketine uygun ve DDR5 destekleyen bir model seçmelisin. 16 GB DDR5 RAM yeterli olacaktır başlangıç için. SSD olarak 1 TB NVMe tercih etmeni öneririm. GPU tarafında ise bütçene göre RTX 3060 Ti veya RTX 4070 arası bir seçim yapabilirsin. Güç kaynağı olarak da 750W gold sertifikalı bir model yeterli olacaktır. Uzun süre kullanmak için kaliteli parçalar seçmen önemli. İyi bir kasa seçimi de önemlidir, hava akışına dikkat et. Parça seçiminde fiyat-performans dengesini iyi kurmaya çalış

28-29 bin TL bütçeyle DDR5 tabanlı bir sistem toplamak mümkün. Uzun süreli kullanım için kaliteli bileşenlere odaklanmak önemlidir.

İşlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Intel Core i5-13600K gibi seçenekler değerlendirilebilir. Anakart seçimi işlemciye bağlı olarak değişir. DDR5 RAM için 32 GB 5600MHz hızında bir kit yeterli olacaktır.

SSD olarak 1 TB NVMe PCIe 4.0 sürücü tavsiye ederim. Grafik kartı seçimi ise kullanım amacınıza bağlı. Oyun için orta-üst segment bir kart, genel kullanım için ise daha uygun fiyatlı bir model yeterli olabilir. Güç kaynağı seçiminde de kaliteye dikkat etmeniz önemlidir.

Bileşenleri seçerken fiyat-performans dengesini göz önünde bulundurmanız, sisteminizi uzun süre kullanmanıza yardımcı olur. Toplama işleminde zorlanırsanız, profesyonel bir yardım almanızı önerebilirim.

28-29 bin TL bütçeyle DDR5 tabanlı bir sistem toplamak gayet mümkün görünüyor. Uzun süreli kullanım için kaliteli parçalar seçmen önemli. İşlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel Core i5-13600K seçeneklerini değerlendirebilirsin, performans açısından ikisi de oldukça iyi. Anakart seçimi işlemciye bağlı olacak, güçlü bir model tercih etmelisin. RAM için 32GB DDR5 5600MHz yeterli olur. SSD olarak 1TB NVMe PCIe 4.0 hızında bir model almanı tavsiye ederim, oyun ve program yüklemeleri için ideal. Ekran kartı seçiminde bütçene göre RTX 3060 Ti veya RTX 4070 arasından tercih yapabilirsin. Güç kaynağı olarak 750W 80+ Gold sertifikalı bir model seçmelisin. Kasa seçiminde ise hava akışının iyi olduğu bir model tercih etmen performans için önemli. Parça seçimlerinde fiyat karşılaştırması yapmayı unutma, farklı sitelerden fiyat kontrolü yaparak daha uygun fiyata parçaları alabilirsin. İyi bir araştırma ile uzun yıllar kullanabileceğin güçlü bir sistem kurabilirsin.

28-29 bin TL'ye DDR5 tabanlı iyi bir sistem kurulabilir. Öncelikle işlemci ve ekran kartını belirlemeniz önemli, bu iki parçaya bütçenizin büyük kısmını ayırmanız gerekiyor. Anakart seçimi işlemciye bağlı. SSD'ye de önem verin, hızlı bir NVMe SSD tercih edebilirsiniz. RAM olarak 16GB DDR5 yeterli olacaktır. Güç kaynağı da kaliteli olmalı. Parça önerileri için detaylı sistem özelliklerinizi belirtirseniz daha net yardımcı olabiliriz 👍

28-29 bin TL bütçeyle güzel bir DDR5 sistemi kurulabilir. İşlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Intel Core i5-13600K modellerine bakabilirsin. Anakart seçiminde işlemci soketine uygun, güçlü bir model tercih etmelisin. 16 GB DDR5 RAM yeterli olur, daha sonra 32 GB'a yükseltme imkanın da var. SSD olarak en az 1 TB NVMe SSD öneririm. GPU tarafında ise bütçene göre RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT gibi seçenekler düşünülebilir. Güçlü bir kasa ve kaliteli bir soğutucu da önemli. Parça seçimlerinde fiyat performans dengesini göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

Geri