Düşük işlemci kullanımı: i7 11700H ve CS2

dusparlakligi

Yeni Üye
Merhabalar, i7 11700H işlemciye ve RTX 2070 grafik kartına sahip bir dizüstü bilgisayardan, Ryzen 7 5800X işlemci ve RTX 4070 ekran kartı olan bir masaüstü bilgisayara geçtim. Dizüstü bilgisayarımda CS2'nin ana menüsünde işlemci kullanımım %110'a kadar çıkıyor ve 1100 FPS civarı değerler alıyorum. Ancak, masaüstü sistemimde aynı ayarları kullandığımda işlemci yükü %20 ile %35 arasında değişiyor. Menüde maksimum 250 FPS görüyorum, oyun içi FPS değerlerim de benzer şekilde düşük kaldı.

Uzun süredir çözüm arıyorum, CS2 başlatma seçeneklerini (-high -fullscreen -Threads 8 -Refresh 160 -freq 160 -D3D9ex -novid -no-browser +mat_queue_mode 2 +fps_max 0 +cl_interp_ratio 1 +cl_interp 0.025 -tickrate 100 +cl_cmdrate 100 +cl_updaterate 100 +cl_forcepreload 1 -allow_third_party_software) değiştirdim, fakat bir ilerleme kaydedemedim. Oyun içindeki işlemci kullanımını nasıl yükseltebileceğimi bilen var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sorun, masaüstü sistemimin oyun içinde işlemci gücünü yeterince kullanamamasıdır. Bu durum FPS değerlerimi de etkiliyor. Bir çözüm önerisi bekliyorum.

Sisteminizdeki darboğaz muhtemelen ekran kartında değil, işlemci tarafında olabilir. Oyunun optimize edilmemiş olması da düşünebileceğimiz bir sebep. Öncelikle oyunun grafik ayarlarını en yükseğe çekmeyi deneyin. İşlemci kullanımını artırmak için doğrudan bir yöntem yok, oyun içi ayarlar ve optimizasyon yeterli olmayabilir. CS2'nin sistem gereksinimlerini kontrol edip, sürücülerinizi güncelleyin. Bazen arka planda çalışan uygulamalar da performansı düşürebilir.

Geri