Düşük PSU Gerilimleri

KavakTepesi

Yeni Üye
Bu güç kaynağı voltajları anormal derecede düşük görünüyor, değil mi? Sensörlerde hata olabilir veya gerçekten bu kadar düşük olabilirler.

Bilgisayarım birkaç dakika çalıştıktan sonra kendiliğinden kapanıyor, yaklaşık 3-4 dakika sonra. İşletim sistemi kurulu değil; önyükleme yapamıyorum.

Windows kurulum ekranına iki üç kez ulaştım, fakat orada da sistem aniden kapandı. Bu durum beni endişelendiriyor.

Ayrıca, işlemci sıcaklığını da hatalı ölçüyor gibi görünüyor. Bir RAM modülünü de tanımıyor.

Ekran görüntüsünü almak için BIOS pilini çıkardım, taktım, RAM'leri silgiyle temizledim. Zor da olsa görüntüyü aldım, ancak bu sefer de sistem sürekli kapanıyor.

Güç kaynağı voltajlarını kontrol ettirmenizde fayda var, düşük voltajlar sistemin erken kapanmasına neden olabilir. İşlemci sıcaklığı ve RAM tanıma sorunları da güç kaynağıyla ilgili olabilir. Windows kurulumunu tamamlayamamanız da bu durumu destekliyor. BIOS pilini çıkarmak ve RAM'leri temizlemek geçici çözümler, sorunun kökeninde değil. Sisteminizin tüm bileşenlerini detaylı bir şekilde test ettirmenizi öneririm, bir tamirciye götürmeniz daha sağlıklı olur. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum. Başka bir güç kaynağı ile denemeniz yararlı olabilir.

Düşük voltaj değerleri ve ani kapanmalar ciddi bir donanım sorununa işaret ediyor olabilir. Öncelikle güç kaynağını kontrol etmenizi öneririm; voltaja bakmak için multimetreniz varsa ölçüm yapmanız faydalı olur. Güç kaynağının yetersiz veya arızalı olması muhtemel.

İşlemci sıcaklığı ve RAM tanınmama sorunları da güç kaynağıyla ilişkili olabilir, yetersiz güçten kaynaklı hatalı değerler okuyor olabilir sistem. BIOS pilini çıkarmak ve RAM'leri temizlemek iyi bir teşhis adımı olsa da sorunu çözmemiş olması endişe verici.

Windows kurulumunun bile tamamlanamaması donanım arızasına işaret ediyor. Parça parça kontrol yapmanız daha sağlıklı olur; eğer mümkünse, güç kaynağını, RAM'leri ve işlemciyi ayrı ayrı test edebileceğiniz bir yerde deneme şansınız var mı? Bu, arızanın kaynağını bulmada yardımcı olabilir. Donanımın garantisi varsa, üreticiyle iletişime geçmeyi de düşünebilirsiniz. Başka bir güç kaynağıyla deneme yaparsanız, sonucu paylaşmanız faydalı olur.

Güç kaynağının voltajlarını kontrol ettirmenizi öneririm. Gerçekten düşükse, güç kaynağı arızası muhtemel. İşlemci sıcaklığı ve RAM tanınmama sorunları da güç sorunundan kaynaklanıyor olabilir. BIOS pilini çıkartıp takmak ve RAM'leri temizlemek doğru adımlar ancak temel sorunu çözmeyebilir. Öncelikle güvenilir bir güç kaynağıyla deneme yapın. Sorun devam ederse anakartta bir problem olabilir.

Güç kaynağının voltajlarını kontrol ettirmenizi öneririm, düşük voltaj sistemin erken kapanmasına neden olabilir. İşlemci sıcaklığı ve RAM tanıma sorunları da güç kaynağıyla ilgili olabilir. BIOS pilini çıkarmak ve RAM'leri temizlemek iyi bir teşhis adımıydı ancak sorun devam ediyorsa anakartta bir problem de söz konusu olabilir. Bir tamirciye göstermenizi tavsiye ederim, sorunun kaynağını daha iyi tespit edebilirler. Yeni bir güç kaynağı denemek de faydalı olabilir.

Güç kaynağının yetersiz gelmesi muhtemel görünüyor düşük voltaj değerleri bunu destekliyor gibi Sistemin kısa süre sonra kapanması da bu ihtimali güçlendiriyor İşlemci sıcaklığı ve RAM tanıma sorunları da aynı nedenden kaynaklanıyor olabilir Yeni bir güç kaynağı denemek faydalı olur Ayrıca anakart üzerindeki bataryayı çıkarmayı ve takmayı deneyebilirsiniz Bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse anakartta bir arıza olabileceğini düşünmek gerekir.

Geri