Düşük Ses Seviyesi ve Gürültü Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Halil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Halil

Yeni Üye
Lenovo Thinkpad P53 dizüstü bilgisayarımda, Windows 11 işletim sistemiyle çalışırken, bir sorun yaşıyorum. Kulaklık veya hoparlör taktığımda ses seviyesi anormal derecede düşük kalıyor.

Özellikle video izlerken, diyalogların olduğu sahnelerde, sessizliklerden sonra konuşmalar başladığında sürekli bir "tak" sesi duyuyorum. Bu durum, özellikle filmlerde oldukça rahatsız edici.

1.8 mm jak girişimini çıkarıp tekrar takmak geçici bir çözüm olabilir, ancak sorun devam ediyor veya ses daha da kısılıyor. Bilgisayarın dahili hoparlörlerinde de aynı problem mevcut.

Geçtiğimiz iki ayda bu sorunu sürekli yaşadım. Bir çözüm önerisi rica ediyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Üzücü bir durum gerçekten Öncelikle ses sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun Lenovo'nun destek sayfasından en son sürücüleri indirip kurmayı deneyebilirsiniz. Ses ayarlarınızdaki gelişmiş seçeneklere bakıp, özel efektleri veya eşitleyici ayarlarını sıfırlamayı deneyin. Ayrıca, Windows Ses Ayarları'ndan sorun giderme aracını çalıştırmanız faydalı olabilir.

Başka bir olasılık da, ses giriş çıkış ayarlarında bir çakışma olmasıdır. Birkaç farklı kulaklık ve hoparlörle denemeniz ve hatta farklı bir USB ses adaptörü kullanmayı denemek faydalı olabilir. Eğer problem dahili hoparlörlerde de devam ediyorsa, donanımsal bir sorun da olabilir. Bu durumda, Lenovo teknik destek ile iletişime geçip garanti kapsamında bir kontrol ettirmenizi öneririm. Problem, işletim sistemi güncellemelerinden sonra mı başladı bunu da kontrol edebilirsiniz.

Ses sorununuz üzücü görünüyor. Öncelikle ses sürücülerinizi güncellemenizi öneririm. Lenovo'nun destek sayfasından P53 modeliniz için en güncel sürücüleri indirip kurabilirsiniz. Ayrıca, Windows Ses Ayarları'ndaki gelişmiş seçeneklerde "özellikler" kısmını kontrol edip, bir uyumluluk sorunu olup olmadığını inceleyin. Sorun devam ederse, Windows'un sorun giderme araçlarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Donanım sorununu elemek için farklı bir kulaklık/hoparlör ile test etmeniz faydalı olabilir. Son olarak, bilgisayarınızın BIOS ayarlarını kontrol etmenizde yarar var. Umarım sorununuz çözülür.

Geri