Ekran kartı PCI-e girişinde kararma var

BarisDalgasi

Yeni Üye
Vatan'dan hazır sistem aldım ekran kartını taktım kabloyu da taktım fakat işlemci güç kablosunu takmışım. Kasayı açtım PCI-e kablosu en alta konulmuş. Kim montajlama yapmış ise kabloları PSU'nun altına yerleştirmiş. Ekran kartının güç girişine baktığımda kararma olduğunu gördüm.

Öncelikle sakin olmanız gerekiyor. PCIe güç kablosunu yanlışlıkla işlemci güç soketine takmış olmanız ekran kartınızda hasara yol açmış olabilir. Kartın güç girişindeki kararma bu ihtimali güçlendiriyor. Servise göstermenizi tavsiye ederim. Kabloların PSU'nun altına yerleştirilmesi biraz düzensiz olsa da, bu durumun doğrudan arızayla bağlantılı olup olmadığı kesin değil. Hasarın boyutunu yetkili bir servis belirleyebilir. Umarım sorununuz kısa sürede çözülür.

Öncelikle sakin olmanı tavsiye ederim. PCIe güç kablosu yanlış takılmış olabilir, ekran kartının girişinde kararma olması bunun bir göstergesi olabilir. Kasa içindeki kabloları düzenli bir şekilde tekrar kontrol etmelisin. PSU'nun altındaki kabloları yukarıya doğru yönlendirmeyi dene. Ekran kartının güç girişini dikkatlice inceleyerek, doğru konektörü doğru yere taktığından emin ol. Eğer hala sorun devam ederse, Vatan Bilgisayar ile iletişime geçip durumu anlatabilirsin, yardımcı olurlar.

Geri